Lost Frequencies & Mathieu Koss – Don’t leave me now (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Lost Frequencies & Mathieu Koss – Don’t leave me now (2020)

Lost Frequencies & Mathieu Koss – Don’t leave me now

Don't leave me now origineel

Felix de Laet ofwel Lost Frequencies is zowel met deze als met ‘Love To Go’ (met Zonderling en Kelvin Jones) in de hitlijsten actief. Hiermee verbreekt hij het record van meest succesvolle Belgische act in de Top 40. 25 Jaar geleden nam Clouseau dat stokje over van Adamo, nu is de Laet dus recordhouder

Origineel: MGMT – Kids (2007). Dit was één van de drie prijsnummers van debuutalbum Oracular_Spectacular, naast ‘Time to pretend’ en ‘Electric Feel’. Nu moet wel worden vermeld dat dit een re-recording is van Kids, want er is een oudere versie. MGMT, bestaande uit Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser, heette aanvankelijk Management en bracht in 2004 EP ‘We (don’t) care’ uit. Hierop staat dus een oudere en productioneel inferieure versie van Kids op, deze is hieronder te beluisteren. In 2005 verschijnt deze versie ook nog op EP ‘Time to pretend’ (2005), nu voor het eerst als MGMT. Maar echt indruk maakt de nieuwe versie, al bereikt het nooit de hitlijsten hier. Dat is in landen als Noorwegen #1!), Ierland (#9) en België (#19) wel anders. Het nummer krijgt ook een Grammy-nominatie voor Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals.

Origineel Don't leave me now

Het is de zanglijn uit het refrein van Kids dat duidelijk is overgenomen op de track van Lost Frequencies en Mathieu Koss:

“Control yourself, take only what you need from it
A family of trees wanting to be haunted”

Dit is in Don’t leave me now prominent te horen in de tekst:

“I don’t deserve you but don’t leave me, leave me
Took you for granted but don’t
Don’t leave me stranded”

Er staat op You Tune ook een mix waar beide nummers met elkaar zijn verweven. Voor Lost Frequencies is dit zijn 7e Top 40-hit (naast 5 Tipnoteringen) en is de meest succesvolle Belgische act. Nu is Felix in eigen land nog succesvoller, want zo had hij in 2016 bijvoorbeeld een #1 te pakken met What s Love, terwijl deze in ons land niet verder kwam dan de Tipparade. Bekendste nummer van Lost Frequencies blijft vooralsnog ‘Are you with me’, oorspronkelijk van Easton Corbin.

Top 40-notering

Fragment na ong. 0:38 en daarna nog meerdere malen
Melodielijn voor het eerst te horen na 0:58min
Het echte origineel uit 2004

Geef een reactie