Lucas & Steve ft. Haris – Perfect (2019)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Lucas & Steve ft. Haris – Perfect (2019)

Lucas & Steve ft Haris – Perfect

Zoe op google niet naar “Lucas Steve Haris” want dan krijg je de gitarist van Iron Maiden (Steve Harris). Haris Alagic is een Nederlandse zanger met Bosnische roots. Hij stond na het winnen van “X-Factor” even in de hitlijst met ‘Playing with fire’. Daarna werkte hij nog samen op tracks met Ferry Corsten en Hardwell. Op Perfect dus met Lucas & Steve

Origineel: A-Ha – Take on me (1984). Let wel, dit is niet de versie zoals de hele wereld deze klassieker kent. Dus ook niet met de legendarische (deels getekende) videoclip waarin zanger Morten Harket een meisje redt en moet vluchten. Het verhaal begint bij toetsenist Magne Furuholmen, die het deuntje al op 15-jarige leeftijd bedacht. De stijl van dit spelen viel gek genoeg buiten de gebruikelijke manier van spelen van het bandje waar hij in speelde. Volgens Magne speelde hij met zijn maatjes meer 60’s psychedelische muziek. Een paar jaren later speelt hij met Pål Waaktaar (gitarist en later de belangrijkste songwriter voor A-Ha) in de groep Bridges. Voor de liefhebber, onder deze naam wordt 1 album uitgebracht, Fakkeltog, met the Doors als inspiratie. De plaat verkocht voor geen meter en van de 1000 kopien bleven er heel wat over. Na de doorbraak van A-Ha veranderde deze in een ware collectors-item.

Demo-versie take on me

In 1982 lijfden Waaktaar en Furuholmen de nieuwe zanger Morten Harket in, nadat ze hem zagen met band Souldier Blue. Maar het duurde even voordat de groep zijn zaken voor elkaar had. Voordat de eerste demo in Engeland werd opgenomen moesten de leden eerste nog terug naar Noorwegen om geld te verdienen. Zo werkten Furuholmen en Harker nog in een ziekenhuis om aan de broodnodige centen te komen. Uiteindelijk kunnen ze de demo opnemen die uiteindelijk beland bij Terry Slater, die eerder werkte met Queen en Kate Bush.

Op de demo stond ook de track ‘Lesson One’, dat uiteindelijk ‘Take on me’ zou gaan worden. De verschillende demosongs worden opnieuw opgenomen met Tony Mansfield en krijgt ‘Take on me’ een single release. Dit blijkt echter geen succes, de single komt in de UK niet verder dan #137. Toch heeft label Warner Bros veel vertrouwen in de groep, er komt een nieuwe opname met producer Alan Tarney. Toch slaat ook een 2e release niet aan, vooral door gebrek aan promotie door de Britse tak van het label. Het vertrouwen blijft gelukkig, er wordt een nieuwe videoclip opgenomen en de versie van Tarney wordt opnieuw uitgebracht. De voor 1985 zeer vooruitstrevende videoclip slaat enorm aan en drijft de nieuwe release naar grote hoogten.

Cover van de eerste release

Onverminderd populair

Het vertrouwen wordt meer dan uitbetaald met een nummer 1-positie in de VS en nog 35 andere landen, zoals Nederland. ‘Take on me’ zal één van de meest iconische nummers blijken van het decennium. Dat het nummer nog steeds populair is, blijkt wel uit dit artikel. Ook de generatie van Lucas & Steve en nog jonger zullen het nummer kennen, wellicht van hun ouders, misschien van de radio. Want bij de meeste toonaangevende zenders komt het nummer nog steeds voor op de playlist. “Het duurde wel een jaar voordat we de rechten kregen”, verklaarde het duo in de radio-uitzending van Frank Dane (538). Dus mogen ze ‘Perfect’, waarin Take on me verwerkt, toch echt los laten op het publiek.

Check hieronder de video van Lucas & Steve hun ‘Perfect’, de oorspronkelijke clip van ‘Take on me’ en de bekende..

Top 40-notering

1st version Take on me
op naar de 1.000.000.000 views..

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven