Luniz – I got 5 on it (1995)

oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Luniz – I got 5 on it (1995)
Luniz – I got 5 on it

I got 5 on it

Hiphopduo uit Oakland, Californië. De zang van het refrein komt van r&b- zanger Michael Marshall, voormalig lid van Timex Social Club. Deze groep scoorde in ’86 een hit met ‘Rumors’

(o) Kool & the Gang – Jungle boogie (1973). Trompetsample komt uit deze funkclassic, al is de toonhoogte wat aangepast.

(o) Club Nouveau – Why you threat me so bad (1987). Kenmerkende sample voor ‘I got 5 on it’ komt uit deze track van Club Nouveau. Deze formatie was opgericht in ’86 door Jay King, die als producer en begeleider opereerde van Timex Social Club. Dat was dan -kan geen toeval zijn- weer de groep waar Michael Marshall deel van uit maakte. En hij zong het refrein de Luniz-hit. Ook Puff Daddy sampelde deze track op nummer ‘Satisfy’. Hij maakte gebruik van het arrangement van Luniz. De laatste was dan weer betrokken bij een remix-versie van Satisfy.

Het nummer doet het wereldwijd goed en staat in ons land nog een week op nummer 1. Ook album ‘Operation Stackola’ waar het vanaf stamt doet het goed. Toch is het zoals vaak geen garantie voor verder succes en aandacht zwakt al snel af. Toch zijn de rappers van Lunuz, Yukmouth (echte naam Jerold Ellis III) en Numskull (Garrick Husbands) nog steeds actief. Vaak solo, maar eind maart 2018 verschijnt  comeback album ‘No Pressure’.

Top 40-notering

I got 5 on it


Geplaatst

in

,

door

Originals - De Oorsprong van de Hits