Madcon – Beggin’ (2008)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Madcon – Beggin’ (2008)
Madcon – Beggin’

Beggin

Noors duo, bestaande uit Tshawe Baqwa en Yosef Wolde-Mariam

(o) Frankie Valli & The Four Seasons – Beggin’ (1967). Het nummer is vooral de verdienste van Bob Gaudio, keyboardspeler en voornaamste songwriter van The Four Seasons. De tekst is afkomstig van Peggy Santiglia en dus niet van Frankie Valli. Laatstgenoemde neemt wel de vocalen voor zijn rekening, maar was in deze periode minstens zo druk bezig met zijn solocarrière. Dit overigens niet tegen het zere been van de anderen, medebandlid Gaudio schreef ook mee aan Valli’s solowerk. The Four Seasons krijgen tegenwoordig weinig airplay meer op de radio, toch was deze groep met the Beach Boys de vaandeldrager van de Amerikaanse muziek in de jaren ’60. Het gros van de meer dan 100 miljoen platen die ze verkochten bevat muziek uit dit decennium. En ze bestaan ook nog steeds anno 2020, dit jaar komen ze in Carré (10 juli).

Beggin

In 2007 brengt Franse DJ Pilooski een remix uit van Beggin, waarbij hij elke oorspronkelijke elementen gebruikt. Het zal wellicht de leden van het Noorse Madcon hebben geïnspireerd om zelf een versie op te nemen. Maar dan wel een met zelf opgenomen instrumentatie en vocalen. Het levert ze een internationale hit op met naast een nummer 1-hit in Noorwegen, ook #1 in Nederland en Frankrijk. Daarna bereiken ze pas in 2015 weer de hitlijst met Don’t_Worry. Toch zal het wel altijd die formatie blijven van die sterke cover van Beggin’. Ook de versie van het Nederlandse Shocking Blue (van o.a. Venus) uit 1974 is de moeite van het luisteren waard.

Måneskin

In 2017 waagt ook Italiaanse winnaar van het Eurovisie Songfestival, Måneskin zich aan Beggin’. Ze traden er al mee op bij de Italiaanse versie van X-Factor, nu brengen ze het opnieuw uit. Tja, je moet het ijzer smeden als het heet is..

Måneskin Beggin cover

Top 40-notering

Geef een reactie