Madison Avenue – Don’t call me baby (1999)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Madison Avenue – Don’t call me baby (1999)

Madison Avenue – Don’t call me baby

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat
Don't call me baby origineel
Madison Avenue is niet de naam van de zangeres, maar van formatie bestaande uit Andy en Cheyne Coates. Beide zijn producers en lieten Kellie Wolfgram zingen op debuutsingle Fly. Op Don’t call me baby pakte Cheyne zelf de microfoon en leverde dit een grote én hun enige hit op

Origineel: Pino D’Angiò – Ma Quale Idea (1980). Dit was toch echt één van de eerste Italo discohits (die term kwam pas in 1983), die eind 70’s opkwam. Deze muziekstroming kenmerkte zich door een combinatie van synthesizers, drumcomputers en vocoder. Ook deze track had een strakke beat, spacey, maar opwekkende klanken en (donkere) Italiaanse zang. Dat laatste was dan weer niet echt kenmerkend voor deze Italodance, want de meeste Italianen probeerden het in (gebrekkig) Engels.

Ook Ma Quale Idea niet helemaal origineel

Ma Quale Idea (ofwel “Maar welk idee”) gaat over disco-opschepper en zijn veroverde liefde. Gek genoeg was het geen hit (#51) in zijn thuisland, maar daarbuiten des te meer. In Spanje bereikte het #1, in ons land #3 en in België #9. De baslijn uit het het nummer is afgeleid van Ain’t No Stoppin’ Us Now door McFadden & Whitehead uit 1979.

Deze man was in 1990 nog betrokken bij dance project The Age of Love

De baslijn was dus afgeleid, maar opnieuw ingespeeld door bassist Stefano Cerri (1952-2000), bassist met een indrukwekkende CV. En deze baspartij hebben Van Dorsselaer en Coates (Madison Avenue) overgenomen in hun bekendste track. Ook kan de luisteraar een deuntje synthesizer te horen afkomstig uit het D’Angiò-nummer. Spijt zal het Australische dance-duo er niet van hebben gehad, met #1 in Nieuw-Zeeland en #2 in het thuisland. Maar de #1 in de UK was wel echt verrassend, hiermee waren ze de eerste Australische dance-act die dat klaarspeelde. In ons land kwam het niet verder dan plek 17, al krijgt het tegenwoordig nog wel veel radio-airplay.

Top 40-notering

Don’t call me baby met sample uit de Italo classic hieronder

Pino D’Angiò met Ma Quale Idea in Toppop

Geef een reactie