Madonna – Don’t cry for me Argentina (1996)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Madonna – Don’t cry for me Argentina (1996)
Madonna – Don’t cry for me Argentina

dont cry for me Argentina

Madonna, die regisseur Alan Parker zelf benaderde voor een rol in de filmversie van “Evita”, wilde aanvankelijk een danceversie van dit nummer opnemen. Deze verscheen ook in de Miami Mix/versie, met latin en dance invloeden. Toch was het de orchestrale versie, die de hitlijsten bestormde. Deze betekende voor Madonna destijds een duidelijke overgang van een sexy naar een volwassen imago

(o) Covington, Julie – Don’t cry for me Argentina (1976), geschreven door Andrew Lloyd Webber en Tim Rice voor een musicalalbum over het leven van Evita Péron. Zij was de tweede echtgenote van de Argentijnse president Juan Perón en first lady van 1946 tot haar dood in 1952. De musical ging in echter pas in ’78 premiere.

De versie van Covington is ons ons land succesvoller geweest -met een nummer 1-positie- dan Madonna, die tot #3 kwam in 1996. Een jaar later haalde Mike Flowers Pop met hun versie de tipparade. Maar voor meer mensen zal de versie van Sinéad O’Connor zijn, die in 1992 de tipparade haalde met haar uitvoering, interessant zijn. Hieronder in chronologische volgorde, dus eerst het origineel:

Top 40-notering