Majestic x Boney M – Rasputin (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Majestic x Boney M – Rasputin (2021)

Nieuwe versie Rasputin

Music Maker 2022:  Music Made Easy

Rasputin 2021 versie majestic
Majestic is de Noord-Londense DJ geboren als Kevin Christie, die vooral naam maakte als MC. Dat was nog in de tijd dat UK_garage en Drum-‘n-bass belangrijke stromingen waren binnen het dancegenre. Van deze legde Majestic zich via dubstep meer toe op meer facetten uit het vak. Zo werkt hij voor Londens radiostation Kiss FM, werkte hij met o.a. Craig David en Laidback Luke. Maar steekt ook zijn liefde voor disco, samples en housemuziek niet onder stoelen of banken, getuige deze track..maar ook TikTok speelt weer een rol

Origineel: Boney M – Rasputin (1978). De groep, bedacht door Duitser Frank Farian, grossierde in de 2e deel van de 70’s in hits. De grootste was ongetwijfeld Rivers of Babylon, maar ook Sunny, Daddy Cool en Rasputin zijn klassiekers. Laatstgenoemde bereikte dan ook in landen als Duitsland, België en Australië #1, in ons land #8.

Rasputin origineel

Het lied is een (deels) biografische vertelling -op discomuziek uiteraard, met Balalaika- over de Russische monnik Grigori Rasputin. Zijn vermogen om mensen te helen bracht hem zo rond 1907-1915 bij de laatste Russische Tsaar, Nicholas_II en zijn vrouw. Hun zoon Alexei leed aan hemofilie, een ongeneeslijke bloedziekte, maar Rasputin deed hem keer op keer beter voelen. Hierdoor groeide de macht en invloed van de monnik, wat kwaad bloed zette bij de adelstand. Uit woede en jaloezie was het prins Joesoepov die Rasputin vermoordde op 30 december 1916 in Sint-Petersburg. Luguber is wel het idee dat Boney M-zanger/-frontman Bobby Farell ook op 30 december overleed (2010). En ook in Sint-Petersburg, vlak na een optreden in een hotelkamer, Farell overleed aan hartfalen.

Revival dankzij videoplatform

Dat de Boney M-klassieker begin 2021 zoveel aandacht genereert, is te danken aan Social Media app TikTok. Onder #rasputindancechallenge lieten mensen begeleid door het nummer hun flexibele spierbewegingen zien. Door deze hype raakte Majestic geïnspireerd om iets met Rasputin te gaan doen:   “After constantly coming across the Boney M classic ‘Rasputin’ on TikTok I thought to myself that due to its incredible disco roots and instrumentation it could lend itself to become an amazing piece of modern dance music!” Dat zijn grootste house-inspiratoren als Armand van Helden ook samples uit disconummers gebruikten moedigde Majestic nog meer aan. Een iconische discotrack met een moderne dancetwist..

Top 40-notering

Geef een reactie