Mark Ronson ft Ghostface Killah, Nate Dogg, Trife & Saigon – Oow wee (2003)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Mark Ronson ft Ghostface Killah, Nate Dogg, Trife & Saigon – Oow wee (2003)

Mark Ronson ft Ghostface Killah & Nate Dogg- Oow wee

Oow wee
De allereerste kennismaking met Ronson was deze single, die vooraf ging aan zijn debuutalbum ‘Here comes the fuzz’.

(o) Boney M – Sunny (1976). Zoals in de link al is aangegeven is ook deze track een cover, maar de sample van Ronson op ‘Ooh wee’ komt van deze track.

(o) Dennis Coffey – Son of Scorpio (1971). Een drumbeat met tamboerijn uit dit nummer werd gebruikt als beat voor ‘Ooh wee’. Deze drumbeat uit deze instrumental (#6 in de Billboard Hot100) werd in vele (hiphop-)tracks gebruikt. ‘Bust a move’ (Young MC), ‘Jingling baby’ (LL Cool J) en ‘Night of the Living Baseheads’ (Public Enemy) zijn voorbeelden.

Nadat Ronson jarenlang als DJ draaide in verschillende New Yorkse clubs, werd hij als producer gevraagd in 2001. Dat verzoek kwam van Nikka Costa’s manager, zo werd Everybody Got Their Something,” zijn eerst geproduceerde track. Nu moet vermeld dat hij daarvoor al muziek produceerde voor een Tommy Hilfiger-reclame. Het leverde hem een contract op bij Elektra Records en werd begonnen met ‘Here comes the fuzz’. Hij schreef en produceerde niet alleen de nummers, Mark speelde ook vrijwel alle instrumenten. Nadat Ghostface Killah zijn deel bijgedragen, vond hij dat er een vocaal deel bij moest. Via zijn label regelde hij Nate Dogg om mee te werken hetgeen ook gebeurde.

Zijn debuutsingle bracht Ronson, die nog in New York woonde, zijn eerste succes in Engeland #15 en België (Vlaanderen) #6.

Top 40-notering

Na 3 seconden zijn al zowel de sample van Son of Scorpio als die van Sunny al te horen
Sample na 1:30
Translate »
Scroll naar boven