Bob Marley ft. Funkstar Deluxe – Sun is shining (1999)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Bob Marley ft. Funkstar Deluxe – Sun is shining (1999)

Bob Marley ft Funkstar Deluxe – Sun is Shining

Sun is shining

In het kader van Armada Unites nemen DJ’s thuis nummers onder handen om tot een gezamelijk album te komen. Zo neemt Duitse producer Sean Finn de ruim 20-jarige remix van Funkstar Deluxe onder handen.

(o) Marley, Bob & The Wailers – To the rescue (1971), bracht het later als ‘Sun is shining’ uit op album ‘Soul revolution’ (1971). Dit was het 3e album van de bekende reggaegroep rond Bob Marley, stammend uit hun beginperiode. De man axhter de knoppen was Jamaicaans grootste producer Lee “Scratch” Perry. Dit was nog allemaal in de tijd dat de groep alleen bekend was op Jamaica, voor hits als ‘Stir it up’ (1972) en ‘I shot the sheriff’ (1973). Nummer waar het hier om draait, ‘Sun is Shining’ heeft nooit veel gedaan. Marley cs. hebben het nooit als single uitgebracht en  live werd het ook weinig gespeeld. Wel is het nummer opnieuw opgenomen en gaf men het een plek op album ‘Kaya’ (1978).

Dat de Deense houseproducer en remixer Funkstar Deluxe een Marley-nummer onder handen zou nemen was niet zo gek. Als tiener zat Martin Ottesen (zijn eigenlijke naam) al in een reggaegroepje. Hij bracht bovengenoemde track uit als zijn debuutsingle, en bereikte in vele landen een hoge notering. In de UK werd #3 behaald, in ons land #11. Ook opvolger ‘Rainbow Country’ was een bewerking van een Marley-nummer, echter bleef deze vrij onopgemerkt. Funkstar Deluxe bracht vele remixes uit, van artiesten als Barry White tot Kim Wilde. Maar alleen ‘Sunshine reggae’ (remix van de bekende Laidback-zomerhit) haalde hier nog een hitnotering (#35).

Luister hieronder naar beide versies, schrik vooral niet van het ongekende tempoverschil..

Geef een reactie