Marshmello, P!nk & Sting – Dreaming (2023)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Marshmello, P!nk & Sting – Dreaming (2023)

Samenwerking van artiesten die je niet gauw bij elkaar zou zoeken

  • Marshmello Dreaming P!nk Sting

Origineel: Sting – Fields of Gold (1993). De Britse zanger had natuurlijk al een indrukwekkende staat van dienst als zanger van The Police en als solozanger. Dit was na ‘If I ever lose my Faith’ de 2e single van zijn album ‘Ten Summoner’s Tales’. Hij zingt op Fields of Gold op een weemoedige manier over het uitzicht vanuit zijn huis over de goudkleurige velden die vol staan met gerst, die als de golven van een oceaan bewegen door de wind. Dat zijn metaforen in een tekst die chronologisch het pad van liefde verhalen, verkering, huwelijk en uiteindelijk de dood. Het nummer was vooral bedoeld als eerbetoon aan zijn (ook huidige) vrouw Trudie Styler.

Origineel Fields of gold Sting

Sting nam het nummer live op met band, zonder enige overdubs en weinig andere productionele bewerkingen. Hoewel het een bekend nummer is van Sting, is het in ons land nooit een hit geweest, het haalde de Top 40 zelfs niet. In Canada (#2), UK (#16) en de VS (#23) schatte men Fields of Gold meer op waarde. Ook Paul McCartney is groot fan en noemde het als track die hij zelf graag had willen schrijven: I like Sting’s ‘Fields Of Gold,'” he said. “I thought, ‘I should have written it. How dare he.

Eindelijk na 20 jaar weer een hit Sting met eigen 30 jaar oude zanglijn?

Zangeres P!nk omschreef de samenwerking van de drie op Instagram als “Beautiful random”. Toch is zij niet de eerste vrouwenstem die je deze zanglijn kunt horen zingen. Zo namen de Amerikaanse Eva Cassidy (klein radiohitje in NL) en de Canadese Katie Melua eerder een coverversie op. Maar dat waren echte covers, Marshmello, P!nk en Sting en hun Dreaming bevat een nieuwe tekst en is een EDM-track, heeft verder weinig overeenkomsten met het folkachtige Stingnummer. Behalve natuurlijk de zanglijn die één op één is overgenomen.

Marshmello Dreaming

Grote vraag is niet, bereikt Marshmello met Dreaming de Nederlandse Top 40 weer, hitmachine P!nk is in deze ook niet echt interessant. Maar zou Sting na 20 jaar eindelijk onze hitlijst weer kunnen betreden? De laatste keer was namelijk in 2003 met Craig David, ‘Rise & Fall’.

Marshmello, P!nk & Sting – Dreaming
En de original van Dreaming

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven