McNeal, Lutricia – Ain’t that just the way (1997)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » McNeal, Lutricia – Ain’t that just the way (1997)

Lutricia McNeal – Ain’t that just the Way

ain't that just the way orig

(o) Barbi Benton – Ain’t that just the way (1975). Deze Amerikaanse dame was naast zangeres ook (playboy-)model, presentatrice, liedjesschrijver en actrice en nam iets van 8 albums op. Een aantal van haar singles deden het prima in de countrycharts, maar bovengenoemd nummer deed het waanzinnig goed in Scandinavie. Aanvankelijk verscheen het al in 1975 op de b-kant van single ‘The Reverend Bob’. De makers zullen blij zijn geweest dit nummer (als single) en het gelijknamige album te hebben gelanceerd in Scandinavie. In zowel Zweden als Finland belandde het op de bovenste plek, in Noorwegen op een verdienstelijke plek 2. Daarna nam de liefde voor muziek maken af en stortte Benton zich vol op haar (vruchtbare) TV-carriere. Vanaf 1986 hield dat ineens op, omdat ze de rol van moeder de voorkeur gaf.

ain't that just the way original

Zweedse connectie Lutricia

Een Amerikaanse r&b-zangeres, die kiest voor een nummer die alleen in Scandinavie bestaansrecht had, hoe dan? Een bezoek in Europa bracht de zangeres in contact met danceformatie Rob ’n Raz, met wie ze single ‘ In Command’ opnam. Zo was ze in wezen de opvolgster van zangeres Leila K. Ook nam ze de vocalen op de voor ons bekendere hit ‘ Clubhopping’ op (beide uit 1993), Top 10 in ons land. De eerstgenoemde single deed het prima in Finland (#4) en Israel (#3), maar was een dikke #1-hit in Zweden. Hun manager Jonas Siljemark kende als Zweed natuurlijk Ain’t that just the Way en suggesteerde het nummer aan Lutricia. 

En ja hoor, ook dit nummer piekte in de Zweedse hitlijst, voordat ook Nederlandse radio-DJ’s het ontdekten. Via ons land (waar het op #2 piekt) brak het ook door in Duitsland, België en de rest van Europa  én Nieuw-Zeeland. 

Top 40-notering

Geef een reactie