Meghan Trainor – Mother (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel »  Meghan Trainor – Mother (2023)
Meghan Trainor – Mother
Meghan Trainor Mother
Deze Amerikaanse zangers breekt in 2014 door met single ‘All About That Bass‘. Hierna lijkt ze zich vooral te specialiseren in duetten, getuige samenwerkingen met Charlie Puth, Ariana Grande en John Legend. Meghan Trainor brengt met Mother haar 2e single uit van haar 5e album ‘Takin’ It Back’. Haar kenmerkende pop-meets-doo-wop geluid en down-to earth houding maakt van de zangeres een benaderbaar persoon. Dat (wellicht in combinatie met haar veel bekeken TikTok-filmpjes) maakt haar een -vooral in de VS- een zeer populaire artieste

Origineel: The Chordettes – Mr. Sandman (1954). Dit vrouwelijke vocale kwartet was actief in de periode 1946-1963. Nadat de groep in 1949 doorbrak in radioprogramma “TalentScouts’, was het vooral Archie Bleyer die de dames op sleeptouw nam. Hij was ook betroken bij de opname en is te horen op de plaat, waarbij hij rimisch op zijn kniën slaat. Je kunt hem in het 3e couplet “Yes” horen roepen, verder heeft hij de instrumenten zoveel mogelijk weg gelaten. Dit om de stemmen van The Chordettes zo min mogelijk overstemd te laten klinken. Het “bung, bung bung”-deel is als vocale sample nu dus te ontwaren in de nieuwe Meghan Trainor track.

“Mr. Sandman, bring me a dream (bung, bung, bung, bung)
Make him the cutest that I’ve ever seen (bung, bung, bung, bung)”

original Meghan Trainor Mother
(Mr Sandman Chordettes)

Nu dient wel vermeld te worden dat Mr. Sandman oorspronkelijk op naam staat van Vaughn Monroe & His Orchestra. De schrijver en componist is echter Pat Ballard. Deze songwriter, producer en editor was ook de schrijver van ‘(Oh Baby Mine) I Get So Lonely’. Deze laatste kennen we beter in de uitvoering van André van Duin, die het opnam als De Heidezangers. Mr. Sandman is in het lied het mythische karakter, dat mensen moet inspireren door het geven van dromen. Dat wil vanuit mannelijk of vrouwelijk perspectief nogal verschillen, zo veranderen ook de teksten nog weleens door de jaren heen.

Emmylou Harris

Het nummer wordt in de loop van de jaren heen ook vertolkt door artiesten als Chet Atkins. Maar het is Emmylou Harris die er na The Chordettes in 1981 de grootste hit mee scoort. Onder de titel ‘Mister Sandman’ bereikt ze er in ons land #8 mee, net als in België. Het plan was om dit in 1978 al op te nemen met Dolly Parton en Linda Ronstadt. Dit gebeurde ook, maar vanwege problemen met verschillende labels, kon dit niet op single worden uitgebracht. Harris vond het nummer teveel de moeite waard om te laten liggen en nam het jaren later opnieuw op. Parton en Ronstadt kun je nog wel horen op de backing vocals, maar Harris neemt alle lead voor haar rekening.

Meghan Trainor zal met haar nieuwe muziek, waaronder single Mother weer een groot publiek bereiken. Dat heeft grotendeels te maken met haar TikTok account, waar ze gebruikers niet alleen kennis maken met haar persoonlijke leven, maar dus ook haar nieuwe (en oude) muziek. Ze verklaarde over het nummer in Rolling Stone: “This song is my response to being in the industry for almost a decade now. I’m still finding myself in situations where I’m talked down to or made to feel like my opinion isn’t valid”. Het gaat dus niet zo zeer over het recente moederschap van de zangeres. Toch is het maar de vraag of er nog veel hits van de zangeres zullen verschijnen. Zo zou Meghan nog een boek over zwangerschap willen schrijven, 3 kinderen maken en een talkshow willen gaan hosten. Dat laatste naar het voorbeeld van haar idool, Kelly Clarkson.

Top 40-notering

Videoclip met grote rol voor Kris Jenner (ja, die van de Kardashians)
En het origineel..

Geef een reactie