Mell & Vintage Future – Gypsy Woman (2020)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Mell & Vintage Future – Gypsy Woman (2020)

Mell & Vintage Future – Gypsy Woman

Tijdens de uitzending bij NPO 2 radio-DJ Bart Arens sprak de presentator over het eerste singletje dat hij ooit kocht. Hij vroeg Mell hier een pianocover van te performen. Haar doordringende stem klonk dusdanig imponerend, dat het idee ontstond voor een nieuwe single

(o) Chrystal Waters – Gypsy Woman (1991). Over een zigeunervrouw die op straat zingt om te kunnen overleven en haar kind te kunnen voeden. Het frivole nummer staat bekend door de onvergetelijke tekst:

She’s just like you and me
But she’s homeless, she’s homeless
As she stands there singing for money

La da dee la dee da (6x)

Het kwam niet geheel uit de lucht vallen dat Chrystal in de muziekwereld zou belanden. Haar vader was jazzmuzikant en haar oom zat als saxofonist bij gezelschap MFSB. Verrassend was dan wel weer haar muziekstijl, ‘Gypsy woman’ is een ongedwongen housetrack geworden. Productieteam Basement Boys stuurde haar het instrumentale deel en Waters schreef daar de tekst bij. Inspiratie haalde ze letterlijk van straat, tegenover een hotel waar haar zus werkte.

Homeless

Het nummer kwam uit in het voorjaar van 1991 en bleek een zeer grote zomerhit dat jaar. In landen als Spanje, Italië, Zwitserland, België en ons land werd de top van de charts behaald. #2 In zowel de UK als Duitsland en #8 in de VS, kortom een ware houseclassic. Toch voelt Waters dat maar weinigen de essentie van het nummer ervaren zoals het bedoeld is. “La da dee la dee da” zijn de vrolijke noten, maar het thema “dakloos” blijft vaak achterwege. Na aandringen van Chrystal besluit de platenmaatschappij ‘She’s Homeless’ als subtitel toe te voegen.

Voor NPO 2 radio-DJ Bart Arens was het een droom iets met Gypsy woman te doen, waar hij ooit zijn eerste singletje van kocht. Hij kleedde de produktie uit, liet een melodieuze basis over en de rest is gevuld met Mell’s rijke stemgeluid. De vocale appel valt niet ver van de boom, haar grootvader Piet Veerman behoeft natuurlijk weinig introductie.

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven