Metro Boomin, the Weeknd & 21 Savage – Creepin’ (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Metro Boomin, the Weeknd & 21 Savage – Creepin’ (2022)

Sample op sample op sample..

Metro boomin The Weeknd creepin
De Amerikaanse producer en platenbaas Leland Tyler Wayne alias Metro Boomin begon zijn muziekcarrière als producer op 16-jarige leeftijd. Zijn succes kwam toen hij het nummer Tuesday van iLoveMakonnen en Drake produceerde. Hij produceert voor vele artiesten als Drake, 21 Savage, The Weeknd en Post Malone. Vanaf 2018 verschijnt er l muziek onder de naam Metro Boomin, maar lijkt nu met Creepin ook hier door te breken. Met hulp van gevestigde namen The Weeknd en 21 Savage

Origineel: Mario Winans ft. P. Diddy & Enya – I don’t wanna know (2004). Je kunt The Weeknd dezelfde tekst horen zingen in dezelfde melodielijn, dus in feite gaat het hier dus om een cover. Je kunt de Canadese r&b-ster de eerste 2 coupletten en refrein horen zingen, waarna 21 Savage couplet 3 oppakt. Dan pakt The Weeknd nogmaals een refrein, alvorens beiden het outro samen doen.

Original I don't wanna know Creepin

“I don’t wanna know if you’re playin’ me
Keep it on the low ‘cause my heart can’t take it anymore
And if you are creepin’, please don’t let it show
Oh baby, I don’t wanna know”

Nu maakte Winans met P Diddy gebruik van een sample die afgekeken was bij Fugees, die in ’96 een hit hadden met Ready or not. Ook Wyclef Jean, Pras en Lauryn Hill maakten zich de sample eigen. Maar waar Winans keurig de oorspronkelijke artieste als gast vermeldde in de titel, deden de anderen dit niet. Toch heeft Metro Boomin bij de songwriters op Creepin keurig de naam Eithne Pádraigín Ní Bhraonáin vermeld, ofwel Enya. Zij nam namelijk in 1987 nummer ‘Boadicea’ dat dus ook als origineel geldt voor Metro Boomin en zijn Creepin. Luister hieronder naar de sprookjesachtige original.

Enya

De zeer goed functionerende oren kunnen wellicht op Creepin’ de stem van Winans horen. Luister goed naar de bridge tussen het 2e refrein en 3e couplet. Winans en Metro Boomin schijnen namelijk vrienden te zijn.

Top 40-notering

Metro Boomin paste de “Woo-woo’ sample aan, sterker nog, nam het opnieuw op.
Het origineel van Creepin, met sample uit het nummer hieronder..

Geef een reactie