Michael, George & Elton John – Don’t let the sun go down on me (1991)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Michael, George & Elton John – Don’t let the sun go down on me (1991)


George Michael & Elton John – Don’t let the sun go down on me

Don't let the sun
Men had dit nummer samen al gedaan tijdens het Live Aid concert in 1985. In 1991 werd dit tijdens een concert in Wembley nog eens opgenomen, toen Elton als verrassingsact opdook tijdens een concert van George Michael

(o) Elton John – Don’t let the sun go down on me (1974). In 1974 had het nummer niet veel succes, dit grote succes kwam in 1991 als duet tussen John en Michael. Deze versie oogst veel lof, en valt vooral het vocale gedeelte van laatstgenoemde ten deel. De twee zijn goede vrienden door de jaren heen. Michael deed dit nummer al regelmatig tijdens zijn Cover to  Cover tour, maar bij zijn laatste concert in Londen dook Elton plotsklaps op. Eigenlijk was de tour al bijzonder op zich, zo vlak na het verschijnen van studioplaat ‘Listen without Prejudice Vol. 1’. Hij promootte namelijk niet zijn nieuwe album, maar zong voornamelijk covers, waaronder dus ook bovengenoemde. Van deze tour komen ook de opnames van ‘Killer/Papa was a Rolling Stone’, des ingle die in ’93 verscheen.

Elton nam het origineel op met Brian Wilson en Bruce Johnston van the Beach Boys als backing vocals. Niet geheel toevallig aangezien hij door hen was geinspireerd tot het schrijven van de track. De tekst was zoals de meeste Elton John-nummers geschreven door eeuwige compagnon Bernie Taupin. Toch duurde het lang voordat de zang van Elton op de band stond, omdat hij bijna niet tevreden te krijgen was.

‘Don’t let the sun go down on me’  is ook nog gecoverd door o.a. Roger Daltrey, Oleta Adams en Joe Cocker.

Top 40-notering

Geef een reactie