Michael Gray – The Weekend (2004)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Michael Gray – The Weekend (2004)

Michael Gray – The Weekend

De Britse DJ neemt dit nummer op met (nu-)disco zangeres Shèna. Zij heeft een behoorlijke cv, maar levert dit nummer haar het meeste succes op. Ook Gray kon dit nummer niet meer overtreffen, al was Borderline internationaal een hitje

Origineel: Kerr – Back at ya (1984). Dit heeft niks met Simple Minds-zanger Jim Kerr te maken. Producer George Kerr was al eens actief op O’Jays-album ‘Back on Top’ (1968). Naast producerweek deed hij ook componeren, songwriting en achtergrondzang. Zijn eigen werk had vooral soul-, r&b- en disco-invloeden. Back at ya is een opvallende electro-dancetrack die nooit in de charts belandt, maar voor de genreliefhebber toch niet misstaat in de collectie.

Weekend dance track

Michael Gray’s solowerk is te verwaarlozen in vergelijking met het werk dat hij als helft van duo Full_Intention verzet. Dat the Weekend als dancetrack aansloeg als vooral te danken aan de sterke sample, maar ook de doeltreffende tekst:

I can’t wait
For the weekend to begin

Een simpele tekst met aanstekelijke melodie, levert elke vrijdag via vele radiostations airplay op. In de hitlijsten werd geen topnotering bereikt, een plek in de top 20 was in veel landen een feit. In ons land was #12 de hoogst bereikte positie.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits