Michael Jackson & Justin Timberlake – Love never felt so good (2014)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Michael Jackson & Justin Timberlake – Love never felt so good (2014)

Michael Jackson & Justin Timberlake – Love never felt so good

Love never felt so good
Er werden postuum 2 versies geproduceerd, de eerste versie met alleen Michael’s stem, produktie door John McClain en Giorgio Tuinfort. De tweede versie is de bekende met de stem van Timberlake ingemixt door producer Timbaland

Origineel: Johnny Mathis – Love never felt so good (1984). Johnny_Mathis kreeg dit nummer aangeboden door Paul_Anka en was dit zodoende de eerste release van Love never felt no good. Daar ging nog wel wat aan vooraf. Jackson had in 1983 een schrijverssessie met Anka, hetgeen wel materiaal opleverde, maar daar werd op dat moment niet veel mee gedaan. Zo werd bovengenoemd nummer allereerst door Michael ingezongen, met Anka op de piano. Deze sessie leverde ook track This_Is_It op, dat postuum als single uitkwam, vlak na Michael’s dood in 2009.

Johnny Mathis

In 2014 was het Epic Records-baas (en producer) L.A. Reid die producer Timbaland opdracht gaf een produktieteam samen te stellen. Dit alles om onuitgebrachte tracks van Jackson uit de periode 1983-1999 van een moderne jas te voorzien. Deze verschenen op album Xscape, waar L.A. Reid en Timbaland dus het meeste produktiewerk op zich namen. Laatstgenoemde was dus verantwoordelijk voor de 2e versie van de track. De toegevoegde stem van Justin Timberlake maakte er een waar duet van, dat het grote publiek waardeerde. Een wereldwijde hit met een top 10-notering (#11 in NL) in vele landen was het gevolg. Timbaland maakte nog gebruik van een stukje sample uit Workin’ Day And Night, een Michael Jackson-nummer uit 1979. Het gaat om wat percussie en wat hijggeluiden uit het begin van de track van album ‘Off the Wall’.

Top 40-notering

Origineel

Geef een reactie