Mighty Dub Katz – Magic Carpet Ride (1995)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Mighty Dub Katz – Magic Carpet Ride (1995)

Might Dub Katz – Magic carpet ride

Cardpile
Na een dienstverband bij the Housemartins en zijn project Beats International vond Norman Cook het tijd voor een andere uitdaging. Dit werd project Might Dub Katz, dat vooral naam verwierf door dit nummer. Norman Cook werd niet veel jaren later vooral bekend onderde naam Fatboy Slim

(o) The Chakachas – Yo soy Cubano (1970). De bekende blazerssample komt uit de nummer, alsmede het voor velen irritante

“A rin tin tin tin a rin tin tin
A rin tin tin tin a rin tin tin”

Geloof het of niet (zeker als je onderstaand fragment van ze hebt gehoord..), dit was een Belgische groep. Deze was actief van eind jaren ’50 tot halverwege jaren ’70 en maakte een mix van soul en latin. Warempel scoorde The Chakachas een wereldhit (zelfs #8 in de VS) met ‘Jungle fever’ in ’71/’72.

(o) Sandée – Notice me (1988). Sandée was de artiestennaam van zangeres Sandra Tola Harvey, die nog deel uit maakte van damesgroep Exposé. Deze groep scoorde na haar vertrek in 1986 nog een grote hit met ‘When I looked at him’. Sandée had met clubhit ‘Notice me’ het meeste succes, mede dankzij 2 producers. Robert Clivillés en David Cole werden niet veel later vooral bekend als de mensen achter C + C Music Factory. Eén van hun grote hits was Things that make you go mmmm..

De sample van Notice me is wel lastig te ontdekken. Vandaar dat de tijdstippen van de vocale sample er bij staan aangegeven, ook bij Magic Carpet ride..

Top 40-notering

De sample van the Chakachas is simpel te ontdekken. De andere sample is rond 0.46min licht te horen en minuut later nogmaals (ook lastig te horen. De sample rond 2.52min is het duidelijkst

Sample te horen rond 1.20min

Vocale sample is goed te horen rond 3.00min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits