Mike Posner – I took a pill in Ibiza (SeeB-remix) (2015)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Mike Posner – I took a pill in Ibiza (SeeB-remix) (2015)
i took a pill in ibiza
remix-versie is de hitversie, remix is gedaan door Noors duo SeeB. Posner brak in 2010 door met ‘Cooler than me’ en schreef o.a ‘Sugar’ voor Maroon 5 en ‘Boyfriend’ voor Justin Bieber

Mike Posner – I took a pill in Ibiza (2015). Dit is dus van oorsprong een akoestisch nummer, dat te vinden is op zijn 2e EP The Truth. Er is ook een “cleane” versie van het nummer met de titel ‘I Took a Plane to Ibiza’. Het verhaaltje is autobiografisch en plaatst de Amerikaan op Ibiza, waar hij goede kennis Avicii volgt. Posner heeft al wat drank achter de kiezen als hij bij een optreden van Avicii beweegt tussen publiek en backstage. Niemand lijkt hem te herkennen, op een enkeling na, die hem een pil aanbood. Posner -nog nooit een pil geslikt- hapte uit nieuwsgierigheid toe, vond de ervaring geweldig, maar voelde zich later jaren ouder.

Toerismebureau Ibiza was minder blij met wereldhit

De remix werd een gigantische hit met #1-noteringen in o.a. Nederland, Belgie, UK, Slowakije, Canada en Ecuador. In het Spaanse land zelf bleef de track steken op #4, net als in de VS, thuisland van Posner. Beide versies belandden op Posner’s debuutalbum (lees: langspeler) At Night, alone. Maar het Toerismebureau op Ibiza was minder blij met Posner’s grote hit (in NL zelfs #1 in de Jaarlijst 2015). Het nummer zou gebruik van drugs -wat al genoeg ellende gaf op het party-eiland- verheerlijken of op z’n minst begatelliseren. Maar de directeur van het bureau was dan wel zo sportief om de artiest achter I took a pill in Ibiza uit te nodigen. om langs te komen. Zo zou hij kunnen zien dat Ibiza ook mooi is dankzij de natuur, cultuur en gastronomie.

Top 40-notering

Geef een reactie