Miley Cyrus – Midnight Sky (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Miley Cyrus – Midnight Sky (2020)

Miley Cyrus – Midnight Sky original

Muurteksten - niet alleen muurteksten
Midnight sky sample
Met passages als “lotta years went by with my hands tied up in your ropes” lijkt het thema duidelijk. En dat is haar breuk met ex Liam Hemsworth. Ook de -mede zelfgeregisseerde- clip is een visueel feest met een vrije, sexy zelfverzekerde zangeres. Inspiratie haalt ze bij deze track van vrouwen als Debbie Harry, Joan Jett en..

Origineel: Stevie Nicks – Edge of seventeen (1981). De Fleetwood Mac-zangeres vormde vooral vocaal gezien een inspiratiebron en zingt Cyrus (rond 1:00min) in Midnight Sky:

See my lips on her mouth, everybody’s talking now, baby
Ooh, you know it’s true, yeah

Stevie Nicks zingt op dezelfde manier (rond 0:18min):

Just like the white winged dove
Sings a song
Sounds like she’s singing
Oh baby oh said oh

Original Midnight sky

Goedkeuring van Stevie

Bijzondere aan dit verhaal is dat Cyrus de song persoonlijk naar Nicks stuurde voor goedkeuring voor gebruik van haar interpretatie. Stevie deed niet moeilijk en gaf aan “you can borrow from me anytime”. Over het respect naar haar toe is Miley ook duidelijk: “Everyone looks up to Stevie Nicks, but having that direct relationship has been, you know, kind of life-changing and just so important.” Toch mag ook worden gezegd dat Cyrus er desondanks wel een eigen track van heeft gemaakt. Dat sluit dan ook weer aan bij het thema van Midnight sky: het creëren van een eigen wereld, waarbij je je met je hoofd in de wolken waant.

Cyrus is overigens niet de eerste zangeres van groot formaat die Edge of seventeen als inspiratie gebruikt voor een track. Beyoncé maakte met Destiny’s Child nog gebruik van een sample uit het nummer voor Bootylicious.

Cyrus krijgt in ieder geval lovende kritieken voor de Midnight sky (originally by Stevie Nicks), die overal moeiteloos de charts inwaait. Een goede voorloper in ieder geval voor het later nog te verschijnen album She_Is_Miley_Cyrus. Begin november ’20 komt een toch ook mash-up uit van de 2 nummers onder de titel Edge of midnight

Luister zo rond 1:00min..
Luister na pak m beet 0:17min.. Midnight sky (original)

Geef een reactie