Milow – Ayo technology (2008)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Milow – Ayo technology (2008)

Milow – Ayo Technology

origineel ayo technology
Succescover van deze Belg, geboren als Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck, die eerdere single ‘You don’t know’ uitbracht, zonder resultaat. Dankzij het succes van ‘Ayo..’ werd ook dit nummer alsnog een hit

(o) 50 Cent & Justin Timberlake – Ayo technology (2007). Ayo Technology zou eerst “Ayo Pornography” heten, iets wat met de bijbehorende videoclip, niet vreemd was geweest. De titel ‘She wants it’ stond ook nog even op het werkblad, maar uiteindelijk koos men toch voor de bekende. Voor 50 Cent was dit de 4e single van zijn 3e langspeler ‘Curtis’ en ook verreweg de meest succesvolle. De hoogste noteringen vallen in Nieuw-Zeeland (#1), UK (#2), Duitsland (#3) en de VS (#5). In Vlaanderen (#13) en ons land (#17) blijft het wat bescheidener, dat zou met Milow’s versie exact andersom zijn.

De originele versie is een productie van Timbaland, die ook vocaal te horen is op de track. Thema is het gevaar dat technologie kan vormen voor intimiteit en afstand tussen mensen kan creëren. Hier is wel een flinke lading seksualiteit toegevoegd, die ook in de videoclip is te spotten, zoals een ware cyborg-stripper. Er wordt gebruik gemaakt van een sample uit een samplepakket 8 Bit Stylez, dat even het ware jaren ’80-gevoel opwekt.

Vlaams succes

De akoestische cover die Milow in 2008 opnam was voor een gelegenheidsalbum van Radio Brussel, waarop meer bijzondere covers. (Radio Brussel is de radiozender behorende bij de Vlaamse VRT). Op dat moment had de zanger uit Leuven reeds 2e album ‘Coming of Age’ uitgebracht en kwam deze daar later als bonustrack bij. Dit zette de spotlights op Milow, die hierdoor ook ‘You don’t know’, van zijn eerste album uit 2006 opnieuw uitbracht. Maar Ayo Technology opende voor hem vele deuren en leverde liefst 5 VIMI-Awards op. Daarnaast belandde het in België (Vlaanderen), Nederland, Zweden, Denemarken en Zwitserland op #1, in Duitsland op #3. In Polen was het niet Milow, maar Vlaamse zangeres Katerine die daar een gigantische hit had met haar versie.

Top 40-notering

Geef een reactie