Miss Montreal – Als je alles weet (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Miss Montreal – Als je alles weet (2020)

Miss Montreal – Als je alles weet

Als je alles weet
Miss Montreal (Sanne Hans) zong deze track jaarlijkse “Holland Zingt Hazes” concerten begin maart 2020. Ze kreeg hier zoveel verzoeken voor een studioversie van, dat ze dit met band ook daadwerkelijk opnam

Origineel: Massimo Ranieri – Perdere L’amore (1988). Het was in dat jaar het winnende lied bij het 38e Sanremo_Music_Festival. Dit was voor de Italiaan een comeback als zanger, nadat hij zich lang had toegelegd op acteerwerk. Zoals bij veel winnende liedjes bij het festival, belandde ook dit nummer bovenaan in de Italiaanse hitlijst. Hazes had wel vaker oor voor Italiaanse songs zoals ook is te horen op Blijf bij mij. Alles wat je weet was op single gezet, maar was geen succes en haalde zelfs de tipparade niet. Dan deed André Junior het beter, hij reikte in april 2020 de #1-positie in de Belgische i-tuneslijst. Hij zong hiervoor in het programma “Liefde voor Muziek” (Vergelijkbaar met “Beste Zangers”) een live-uitvoering.

Nu is het de vraag of de versie van Miss Montreal ook zo goed wordt ontvangen bij onze zuiderburen. Het had weinig gescheeld of ze had het nooit gezongen, want haar optreden met het nummer kwam vlak voor de corona-lockdown. Maar ze was zo tevreden over de reacties: “Nu bleven jullie maar vragen of ik het nummer alsjeblíeft met de band op wilde nemen, en dat heb ik nu gedaan, puur om deze herinnering te koesteren, want God, wat had ik het leuk!”

Top 40-notering

In chronologische volgorde, beginnend bij de versie van Sanne

En het origineel

Geef een reactie