Miss Montreal – Door de Wind (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Miss Montreal – Door de Wind (2020)

Miss Montreal – Door de Wind

Door de wind Miss Montreal
Erg produktief is Sanne Hans, ofwel Miss Montreal, sowieso de laatste tijd. Ze bracht al sterke singles Als je alles Weet en Alles is zoals het zou moeten zijn (met Diggy Dex). En nu heeft ze een prominente rol in TV-hit “De Beste Zangers van 2020”.

Origineel: Ingeborg Sergeant – Door de Wind (1989). Dit was de inzending voor België tijdens het Eurovisie Songfestival van dat jaar. Het nummer werd geschreven door de toen nog maar 27-jarige Nederlandse zanger Stef Bos. Hem kennen we natuurlijk van de nederklassieker van enkele jaren later, ‘Papa’. Bos vertolkte zelf de achtergrondzang tijdens het ESF, maar kreeg het verwijt er als een houten klaas bij te staan. Ach, bekijk het hieronder en oordeelt zelf.. Ingeborg en Stef waren in die periode een stelletje, toch schreef Bos het als eerbetoon aan zijn moeder.

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Zij leed destijds aan kanker, maar bleef positief tot het laatste moment. Ook vlak voor haar dood zei ze nog dat het goed zou komen. Bos verklaarde dit pas jaren later: “Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het Songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dichtbij me.” Helaas voor Stef en Ingeborg kwam het nummer niet verder dan de 19e plek (van de 22) bij het ESF. Toch heeft het lied meer eeuwigheidswaarde dan de andere songs van dat jaar, blijkt ook wel uit reacties van muziekliefhebbers.

Dit blijkt nu ook na de keuze van Sanne Hans, ofwel Miss Montreal om Door de Wind te coveren.

Door de wind origineel

Miss Montreal gaf aan tot deze songkeuze te zijn gekomen, omdat het nummer haar ontroerde. “Ik zag Stef Bos het eens live alleen op piano doen. Toen brak ik en moest ik huilen.” Haar optreden tijdens De Beste Zangers 2020 liet ook Bos zelf niet onberoerd. “Sanne heeft dit nummer naar een hoger level getild en zit voor altijd in mijn hart”. (Bron: NPO Radio 2). De driehoek met Diggy Dex lijkt nu ook compleet want met hem nam Stef in 2014 ‘Ik heb je lief’ op. Zelf speelt hij dit ook live en belandt op zijn album Stad_en_land_-_Live_92/98. Luister hieronder naar alle 3 genoemde versies van Door de Wind.

Let niet op de kleding van Ingeborg en Stef, het was 1989..