Missy Elliot – 4 My people (2002) (Basement Jaxx remix)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Missy Elliot – 4 My people (2002) (Basement Jaxx remix)
remix 4 my people
Deze remix-versie werd een Top 3-hit in NL. Elliott schreef dit nummer met Timbaland (tevens producer van de track), Eve Jeffers (rapster Eve) en Nisan Stewart. 

(o) Missy Elliot – 4 My people (2001). Geproduceerd door Timbaland, maar het is de remix van Basement Jaxx die voor hitsucces zorgt. De originele versie is ten opzichte van de remix duidelijk minder uptempo en klinkt experimenteler. Rapster Eve, bekend van o.a. ‘Let me blow ya mind’ kun je hier op beide versies horen. De videoclip van de oorspronkelijke versie borduurt verder op een snippet van een party scène. Deze is achter de ingetogen video -een eerbetoon met Ginuwine aan Aaliyah- van ‘Take away’ geplakt.

Het was inmiddels de 5e single van Elliott’s succesvolle en veelzijdige album ‘Miss E… So Addictive’. ‘Get ur freak on’ was al een single die het erg goed deed, maar ook albumtrack ‘Scream a.k.a. Itchin’ kreeg waardering. Beide nummers genereerde een Gramma (Best Solo Rap Performance en Best Female Solo Rap).  Maar met dit nummer had ze ook een hit te pakken die op meer radiostations gedraaid werd dan haar andere singles.

Missy elliott timbaland
Timbaland en Melissa “Missy” Elliott
Van damesgroep naar rappersoonlijkheid

Missy “Misdemeanor” Elloitt  begon haar carriere half jaren ’90 bij meidengroep Sista, met wie ze zich aansloot bij collectief Swing Mob. In 1995 hief de groep zich op en richtte ze zich op het solopad, met hulp van mede-Swing Mobber Timbaland. Maar ze ontfermde zich ook over nieuwe artiesten als Aaliyah en Tweet. Met name met eerstgenoemde pakte dat enorm goed uit, voordat ze in 2001 jammerlijk  omkwam bij een vliegtuigongeluk.

Maar Missy Elliott ontwikkelde zich als een persoonlijkheid, zo was ze ook betrokken bij de nieuwe versie van Lady Marmalade. Toch had ze in de meeste landen toch met meeste succes met de remixversie van 4 My People. In ons land haalde het #2, in België #3 en in de UK #5. In de VS liet men dit nummer echter helemaal liggen.

Top 40-notering