Modjo – Lady (Hear me tonight) (2000)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Modjo – Lady (Hear me tonight) (2000)
Modjo – Lady (Hear me tonight)

Modjo Lady

Frans house-duo, bestaande uit producer Romain Tranchart en vocalist Yann Destagnol

(o) Chic – Soup for one (1982). Modjo gebruikte de gitaarsample uit dit nummer, dat geschreven werd door tandem Nile Rodgers en Bernard Edwards. Chic zou ‘Lady’ ook opnemen in hun line-up tijdens het touren, maar wel als mash-up met hun eigen ‘Soup for one’. Dit echter zonder Edwards, die in 1996 overleed.

De tekst van Modjo (Lady) is simpel gehouden, het gaat over een jongen die een leuke dame ontmoet in een discotheek. De leden zouden verklaard hebben nu eenmaal niet zo vaardig te zijn in het tekstschrijven. Het nummer werd al maanden voordat het op de radio verscheen veel gedraaid in clubs en heeft behoorlijke eeuwigheidswaarde. Zo nam zanger Austin Mahone een cover op van Lady (2017) met Pitbull (no. 1 in de US Dance Charts). Ook in 2017 werd ‘Boom boom’ opgenomen door Daddy Yankee en French Montana met producer RedOne. Hier werd ook een sample uit het Modjo-nummer gebruikt, al bleek Boom boom vooral in Spaanstalige landen succesvol.

Modjo scoorde met hun eerste (!) single dus een nummer 1-hit in zeker 10 landen, waaronder Engeland, Spanje en Griekenland. In ons land was #3 ook geen slecht resultaat, in het thuisland moest het duo het “slechts” doen met #7. Tranchard verklaarde in 2017 desondanks: “I had in mind that we would sell maybe, in my wildest dreams, something like 50,000 copies — but we reached two million.” Maar na deze track, bleef een waardige opvolger uit en stopte Modjo in 2003, Tranchard en Destagnol bleven wel vrienden.

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven