Muse – Feeling Good (2001)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Muse – Feeling Good (2001)

Cover Muse van de liveset naar hitsingle

Muse Feeling good
Dat Muse ‘Feeling Good’ op single zou uitbrengen was niet zo vanzelfsprekend. De band uit het Engelse Teignmouth was gestart als coverband en wilde (rond 2000) louter eigen muziek opnemen. Toenmalige vriendin van frontman Matt Bellamy was fan van zangeres Nina Simone en hij raakte toch onder de indruk van haat versie van Feeling Good. Nadat ze het vanaf 1999 al enige jaren live speelden, nam Muse het in 2001 op voor album ‘Origin of Symmetry’. Na ‘Bliss’, ‘New Born’ en ‘Plug in Baby’ kwam deze met Hyper Music als 4e single uit (dubbele A-kant)

Origineel: Cy Grant – Feeling good (1964). Uit de musical “The Roar Of The Greasepaint, The Smell Of The Crowd”, geschreven door Anthony Newley en Leslie Bricusse. Cy_Grant was on de jaren 50 de eerste kleurling in op regelmatige basis was te zien op de Britse TV. Naast de vocale act in bovengenoemde musical bracht hij zelf 5 LP’s uit, maar zijn muzikale carrière is slechts tijdelijk.

Op 1 van deze LP’s uit 1965 is wel een nieuwe versie te horen van Feeling good, dat Cy opnam met pianist Bill Le Sage. Nu moet wel worden vermeld dat Nina Simone begin 1965 de eerste versie opnam op plaat. Dit verscheen niet op single, maar dit gebeurde in ’94 alsnog, toen het in een auto commercial verscheen. Deze versie -door de reclame wel in de Britse charts- is hieronder ook te horen. Latere uitvoeringen komen niet van de minste, o.a. Michael Bublé (2005) en Pussycat Dolls (2005) en George Michael (2014).

original Feeling good
Cy Grant

“Eén van de beste covers van de 00’s”

En daar was Muse in 2001 met hun cover, die nota bene ook op single kwam. Toonaangevend blad NME riep deze uitvoering uit tot één van de beste covers van de 00’s. Zijn vriendin liet Matt Bellamy kennis maken met werk van Nina Simone en Feeling Good sprak tot de verbeelding. Zo ging de groep -al namen ze in die tijd in principe geen covers op- aan de slag met het nummer.

“I kept hearing that song Feeling Good and I just thought, with Chris’s distorted bassline, that could be really good.” zo herinnert Bellamy zich. De single kwam in de Britse charts tot plek 24. Luister hieronder naar de Muse-cover en de originele versie..

Zie ook Frank Cunimondo Trio ft. Lynn Marino

Muse – Feeling good
Cy Grant – Feeling good