Nea – Some say (Felix Jaehn remix) (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Nea – Some say (Felix Jaehn remix) (2020)

Nea – Some say

Nea Some say origineel
Nadat Anna Linnea Södahl al nummers had geschreven voor o.a. Zara Larsson en Tinie Tempah, schrijft ze nu voor zichzelf. Met Some say breekt ze eind 2019 door, maar de 2020 remix van Felix Jaehn doet er nog een flinke schep bovenop. In 2021 wordt de melodie opnieuw gebruikt door Sigourney K & Sevn Alias ..

Origineel: Eiffel 65 – Blue (Da Ba Dee) (1999). De thuisbasis van deze Italiaanse danceformatie is Turijn. De naam moet weinig achter gezocht worden, via een programma trok men een willekeurig woord. En “65” stond om onduidelijke reden op een demo vermeld. De groep zag het daglicht in 1998, dus had het vrijwel meteen een wereldhit te pakken. ‘Blue’ stond wereldwijd hoog in de charts en stond in landen als NL (5 wkn), VS en Australië op #1. Je zou kunnen discussiëren of Eiffel 65 een ééndagsvlieg zou zijn, maar ‘Move ýour body’ reikte ook in veel landen de hitlijsten.

Blue da ba dee

Na 2000 was succes alleen in het thuisland nog gewaarborgd tot 2004, daarna werd het toch wel stil rond de formatie. De naam werd vanwege de rechten in 2006 nog aangepast naar Bloom 06. Toch zijn Jeffrey JeyMaurizio Lobina and Gabry Ponte anno 2020 nog actief. De leden werkten in 2020 nog mee met Shiva-track Auto Blu, dat ook draait om de sample uit Blue.

Van songwriter tot performer

Anna Linnea Södahl, ofwel Nea, is een Zweedse zangeres, die al wat songwriting op haar naam heeft staan. Dat ze nu onder de naam Nea zelf muziek ging opnemen, zei ze:  “Ik gedij goed als songwriter, schrijf graag voor anderen. Tegelijkertijd heb ik in mijn achterhoofd gehad dat het leuk zou zijn om zelf over het materiaal te kunnen beslissen. Toen had ik een vergadering bij Milkshake – Sony Music, met een A&R waarmee ik samenwerkte toen ik schreef met Grant en Tove Styrke. We zouden het over een ander project hebben, maar toen kreeg ik het idee om mijn eigen nummer te spelen. Toen de A&R het hoorde, vroeg hij meteen of hij me mocht tekenen.”

‘Some say’ heeft eind 2019 al in vele landen een hit opgeleverd, de Felix Jaehn-remix doet het zowaar nog beter. Met top 10-noteringen in vrijwel heel Europa maakt een nieuwe generatie nu ook kennis met de muziek van Nea én de melodie van Eiffel 65’s ‘Blue (da ba dee)’. Ook in 2021 blijkt de melodie van Blue populair, getuige de single van Sigourney K & Sevn Alias. Zij gebruiken de melodielijn van het nummer in de track ‘Vreemde Voor Mij’.

Vreemde voor mij melodie Blue

Top 40-notering

Geef een reactie