Neneh Cherry – Buffalo Stance (1988)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Neneh Cherry – Buffalo Stance (1988)

Neneh Cherry – Buffalo Stance

Cardpile
Buffalo Stance was de debuutsingle van de Zeedse zangeres. Het succes van deze single wist ze alleen nog in 1994 te overtreffen met Youssou N’Dour (7 Seconds)

(o) Morgan-McVey – Looking Good Diving with the Wild Bunch (1986). Dit was de B-kant van single ‘Looking good diving’, waarop de eerste “schetsen” van Buffalo Stance al hoorbaar zijn. Neneh is hier zelf al te horen met de tekst:

Who’s looking good today?
Who’s looking good in every way?
No style rookie
You better watch don’t mess with me
No moneyman can win my love
It’s sweetness that I’m thinking of
We always hang in a Buffalo Stance..

Stock Aitken & Waterman tekenen voor de produktie van de single ‘Looking good diving’. Met de B-kant heeft dit gerenommeerde producerstrio weinig van doen. Deze remix kwam op naam van The Wild Bunch, een collectief van wat DJ’s en andere kunstzinnigen uit Bristol. Een aantal van deze startten in 1989 de later invloedrijke formatie Massive Atrack.

Neneh en Cameron McVey leerden elkaar kennen op de set van een fotoshoot van modemerk Buffalo. Ze werden een setje en McVey moedigde haar aan teksten te schrijven. Dit kwam dus eerst tot uiting op het B-kantje van bovengenoemde single, die overigens behoorlijk flopte. Toch gingen Cherry en McVey daarna samen verder en werd laatstgenoemde haar vaste autheur en producer.

Cherry’s debuutalbum ‘Raw like sushi’ bevatte meerdere singles die de hitlijsten haalden: ‘Manchild’, Kisses in the wind’, Inna City Mama’. ‘Buffalo Stance’ is toch de enige classic van al deze singles met #3-noteringen in de VS en UK. In ons land en Zweden (niet vreemd natuurlijk) werd de hoogste positie behaald. Over de track verklaarde Cherry zelf:

“It’s not a feminist record – none of my songs are. It’s about female strength, female power, female attitude”.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits