Nicki Minaj – Super Freaky Girl (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Nicki Minaj – Super Freaky Girl (2022)

Nicki Minaj – Super Freaky Girl

Minaj Super Freaky Girl
Ze riep enkele jaren geleden al dat ze snel met muzikaal pensioen zou gaan, maar het tegendeel is vooralsnog waar. Nicki Minaj uit Trinidad wil er nog steeds toe doen. Met een prikkelende tekst en dito (animatie-)videoclip lijkt Onika Tanya Maraj-Petty (haar echte naam) er nog steeds toe te doen. En de sample die ze hierin heeft gebruikt lijkt helemaal bij haar te passen..

Origineel: Rick James – Super freak (1981). Dit was toch wel het sleutelnummer van deze Amerikaanse flamboyante artiest. Al vanaf half jaren ’60 was hij actief, toch maakte hij een behoorlijke valse start. Hij ontvluchtte militaire dienst om te vluchten naar Canada om zich toe te leggen op muziek. Maar de authoriteiten traceerden hem en kon hij een jaar de bak in. Hierna speelde hij in meerdere (funk-)rockbands, totdat hij in 1977 tekende bij Gordy Records (onderdeel van Motown). In ’78 brak hij door met track ‘Mary Jane’, dat het thema deelt met Superfreak. Op beide tracks bezong hij een kinky vrouw, die zich niet snel laat beteugelen. Superfreak is met een mix van disco, rock en funk zijn meest succesvolle nummer met een #2-notering in NL. James kreeg hierbij hulp van wat leden van labelgenoten the Temptations.

original super freaky girl

Minaj laat fans tevergeefs kiezen

De 39-jarige Nicki Minaj betreedt met het gebruik van de sample op haar nieuwe track bekend terrein. Op haar track ‘Dilly Dally’ (2007) maakt ze ook al gebruik van een sample uit de Rick James-track. Deze is afkomstig van haar allereerste mixtape Playtime is over’. Minaj paste op Super Freaky Girl hetzelfde principe toe als op eerdere single Anaconda. Dat was ook al zo’n extravert nummer dat leunde op een sample (van Sir Mix-a-Lot), maar wel een echt eigen nummer bleek.

Minaj hield op Twitter nog een poll onder haar fans over welke titel ze moest kiezen “FREAK” or “Super Freaky Girl.” Haar fans kozen voor de eerste, maar het werd de tweede: “Thank you for your over 200K votes but we could not legally use the name freak or freaky girl. You’re stuck with this. Love you”, aldus de rapster zelf. Het nummer schiet uit de startblokken, want in eigen land reikt het meteen tot #1 in de itunes-sales-chart.

Top 40-notering

Geef een reactie