Oliver Heldens & Karen Harding – Oops (2023)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Oliver Heldens & Karen Harding – Oops (2023)
Oliver Heldens & Karen Harding – Oops
Oliver Heldens Oops
De Rotterdammer Olivier Heldens breekt in 2014 op 19-jarige leeftijd door met ‘Gecko’ dat in de UK een nummer 1-hit opleverde. Dit was 2 jaar nadat hij was opgepikt door Spinnin Records en al snel opviel bij grote collega’s als Tiësto, Hardwell en Ferry Corsten. Inmiddels is Heldens een gevestigde naam in de dansscene en levert met ‘Oops’ een frisse nieuwe track. Toch geeft de melodie bij velen nostalgische gevoelens en niet voor niets..
(Advertentie)

Origineel: Yazoo – Situation (1982). Hier visten ook de makers van de hitversie van Macarena een sample uit, weliswaar een andere! Yazoo was de electroformatie rond Vince Clarke (net uit Depeche Mode gestapt) en Alison Moyet. Hoewel de groep maar kort heeft bestaan (1981-1983), hebben veel artiesten gebruik gemaakt van hun muziek. Hoewel ‘Don’t go’ hun grootste hit was, deed ook ‘Situation’ het niet onaardig (#16 in de Top 40; #7 België). In 1990 kwam er nog een remix uit van het nummer, waarmee het vooral succes had in de UK. Een andere remix uit 1999 deed ‘Situation’ (na ’83) voor de 2e keer op #1 belanden in de Amerikaanse dancecharts. Het moet wel gezegd dat de keyboard klanken van Oliver Heldens op Oops wel het geluid van nu heeft, maar de hook, melodie, is 1-op-1.

sample Oliver Heldens Oops
sample van betrouwbare bron

Oliver Heldens heeft het er maar druk mee, zo is hij net zijn eigen label Hilomatik begonnen. Via dit label lanceert hij ook zijn samenwerkingen met Reinier Zonneveld (o.a. ‘Nirvana’ en ‘Samsara’), met wie hij vaker samenwerkte. Daarnaast maakte hij een remix van David Guetta’s succesvolle remake van I’m Blue. Ook bijzonder is de samenwerking van Oliver met Nile Rodgers and House Gospel Choir ‘(I was made for Loving you’). Maar Oliver Heldens trekt met ‘Oops’ momenteel even de meeste aandacht naar zich toe, wel met vocale hulp van Karen Harding. Deze dame, ooit deelneemster aan het Nationale (Britse) Songfestival, brak in 2015 door met ‘Say Something’. Ondanks vele samenwerkingen, inclusief songwriters diensten, heeft ze het succes van die single niet meer kunnen evenaren. Toch zouden veel collega’s maar wat trots zijn op deze lijst met o.a. Giorgio Moroder, Röyksopp en Felix Jaehn.

Het is overigens niet de eerste keer dat Heldens gebruik maakt van een nummer van de formatie rond Vince Clarke en Alison Moyet. In 2019 maakt hij met Riton track Turn Me On waarin de sample van ander Yazoo-nummer Don’t Go (1982) verwerkt zit. De positieve reactie van Clarke destijds kan ook hebben meegespeeld in de keuze voor wederom een sample van Yazoo. Nu kun je ook Britney Spears als origineel vertolkster kunnen aanmerken, gezien de tekst “Oops..I did it again”. Maar ten eerste is het geen overgenomen sample en de gezongen toonhoogte is toch echt afwijkend. Dus dit kan niet worden gerekend tot original.

Translate »
Scroll naar boven