Oliver Tree & Robin Schulz – Miss you (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Oliver Tree & Robin Schulz – Miss you (2022)

Oliver Tree & Robin Schulz – Miss you

schulz miss you
Op de cover van deze single kun je zanger, producer én komiek Oliver Tree Nickell ontwaren. Duitse dj/producer Leon Kirschnek, ofwel Southstar, kwam halverwege dit jaar al met een remix van het origineel. Labelgenoot van hem, Robin Schulz, moet gedacht hebben, datzelfde kunstje te kunnen flikken. Maar dat zet wel kwaad bloed bij Southstar.. Tree lijkt hier volledig buiten te staan

Origineel: Oliver Tree – Jerk (2020). Een bijzondere verschijning is Tree zeker, met nerdy look (denk aan Jim Carrey’s kapsel in Dumb and dumber). Dat paarse trainingsjack maakt het niet veel beter, toch versiert hij een contract bij label Atlantic. Dat gebeurt nadat zijn nummer ‘When I’m Down’ (2017) meer dan 50 miljoen streams heeft. Absurdisme is wel zijn handelsmerk, al is zijn cover van Radiohead’s ‘Karma Police’ prima te behappen. Met ‘Jerk’ rekent Tree af met voormalige pestkoppen en slijpt hiervoor de messen met een mix van punkrock en electronica. Het origineel van ‘Miss you’ bevat de voor Tree kenmerkende vocalen, die het luisteren meer dan waard zijn.

original miss you
Oliver Tree – Jerk
Strijd tussen labelgenoten

Er is nu een serieuze strijd ontstaan tussen de Duitse producers Southstar en Schulz, die beiden een remix uitbrachten. Beide versies doen het goed in de Europese charts, die van Schulz doet het net even beter. Southstar bracht zijn remix met vocale sample uit Jerk 9 mei 2022 uit, waarna Schulz deze opnam in zijn live-setlist. De aandacht die dit genereerde zorgde voor een re-release van Southstar via Sony Records op 30 juli. 5 Dagen later kwam de versie van Schulz met dezelfde vocale sample, zelfde titel (Miss you) en vergelijkbare produktie. Naar eigen zeggen hoopte Schulz op een gezamelijke versie, maar hier kwam het uiteindelijk niet van.

Southstar – Miss you. Saillant detail: Southstar heeft Chris Comstock (Marshmello) en David Pramik, producenten achter Jerk, wel vermeld in de credits, Schulz niet

Leon Kirschnek (Southstar) beschuldigt Schulz er nu van dat zijn versie wel erg op de zijne lijkt, niet gek gedacht.“I reworked “Jerk” by Oliver Tree out of pure admiration for his track and vocals,” zo verklaarde Southstar 15 oktober. Hij had hier nu de rechten voor ontvangen van de schrijvers van Jerk, waaronder Oliver Tree. In tegenstelling wat sommigen beweren, zou hij de rechten voor de remake zeker niet hebben verkocht. ” Southstar zegt hier het volgende nog over: “It is disappointing for me to see that an exact copy of my rework Miss You is up under the name of another famous producer and is even being perceived as the original version instead of mine. Hij kreeg hierbij al steun van enkele Duitse collega-artiesten.

Label Schulz zich van geen kwaad bewust

Southstar lijkt de controverse wat te willen vergroten, in de videoclip van “Miss You”, kun je op gegeven moment de tekst “f*** copycats” met graffity op een muur zien. Een woordvoerder van Atlantic Records weerlegt echter de beschuldiging van Southstar: “Oliver Tree and Robin Schulz’s version of ‘Miss You’ is the definitive version of the song that uses both the recording and underlying composition from Oliver Tree’s original track ‘Jerk’”. Southstar had zonder permissie een remix hebben uitgebracht in mei en bij de re-release nieuwe vocalen hebben toegevoegd om te voorkomen dat hij voor de volle rechten moest gaan betalen. Maar de woordvoerder repte met geen woord over de overeenkomsten tussen de versies van Southstar en Schulz en het moment van de release van de laatste.

Oliver Tree zal er niet zo erg met de strijd zitten. Hij ziet het aantal streams dat in oktober al boven de 45 miljoen stond alleen maar zien toenemen. Bovendien promoot hij zelf de versie van Schulz, waar ook zijn naam bij vermeld staat (zie video hieronder). Bron Luister hieronder allereerst naar het origineel en vergelijk dan de twee verschillende remakes van de Duitse rivalen.

Top 40-notering

Tree is zelf verantwoordelijk voor de video die bij de versie van Schulz hoort

Geef een reactie