One Direction – One way or another (Teenage kicks) (2013)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » One Direction – One way or another (Teenage kicks) (2013)

One Direction – One way or another

One Way Or another
NNiet alleen de grootste hit van de Britse boyband, ook de meest sympathieke, de opbrengst ging naar Comic_Relief

(o) Blondie – One way or another (1978). Van hun 2e album ‘Parallel Lines’ werd deze track in de VS en Canada als 4e single uitgebracht. Daarbuiten bleef het niet meer dan een albumtrack, toch klonk het nummer wel bekend. Het wordt namelijk door de jaren heen in meerdere series en films ingepast of gecoverd. Zo zijn er versies te horen in o.a. Sabrina the Teenage Witch en Coyote Ugly. Voorts zijn er covers van o.a. Sophie Ellis-Bexter en gebruikt Black Eyed Peas een sample op ‘Karma’ (1999) (zonder Fergie).

(o) The Undertones – Teenage kicks (1978). Deze Noord-Ierse punkband was actief in de periode 1976-1983 en had vooral succes met debuutalbum ‘Get over you’ (1978). De band rond Feargal Sharkey -later als solozanger nog succesvol met ‘A good heart’ (1984)- valt na ruzies uiteen.

One Direction combineert bovengenoemde nummers uit hetzelfde bouwjaar en maakt er een vrolijke mash-up van. Het levert ze in landen als Denemarken, UK en Polen een nummer 1-hit op, ook in ons land blikt het de grooste hit, met een #8 in de Top 40.

Top 40-notering

Geef een reactie