Opgeblazen ft Wilbert Pigmans – De Toreador (2020)

Geplaatst door

Opgeblazen ft Wilbert Pigmans – De Toreador

DJ El Rico en Luuk Bechtold, ofwel Opgeblazen lanceren de uptempo carnavalskraker ‘ De Toreador’ met Wilbert Pigmans. Deze Bossche zanger brengt singles uit vanaf 2006, maar ook kennen mensen hem wellicht als vaste zanger van Rotterdamse skihut

(o) Jacques Herb – De Toreador (1970). Door hem zelf gecomponeerd en geschreven. Herb won in ’70 de Posthoorn Talentenjacht in de Scheveningse Kurzaal met het nummer. De finale werd destijds rechtstreeks uitgezonden door de TROS-televisie. Het bekende refrein (“O, o, signorita”) slaat aan en levert de zanger een bescheiden hitje op (#31). Een jaar later breekt Herb pas echt door met het door Pierre Kartner vertaalde Manuela.

Des te fijner voor de Rotterdamse zanger dat hij nu eens aan een ander nummer herinnerd kan worden dan ‘Manuela’. Sterker nog, Jacques is ook te zien in de clip van de nieuwe versie en gaf aan dat de nieuwe versie nu zijn voorkeur krijgt. Het Spaanse gevoel blijft net als zijn origineel volledig overeind in de 2020-versie. Ook de tekst blijft onveranderd, een fragment:

Oh, oh, oh, oh, oh
Oh, oh, oh, oh, oh signorita
Dit is ’t momento
En het crescendo
Want door de zon verblind
Hoor ik op de wind

Herb is nog immer een veelgevraagd artiest. Zo staat hij op menig piratenfeest en stond hij in 2019 op de middenstip van de Arena tijdens een Toppers-concert.

Top 40-notering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *