Fugees Feat. A Tribe Called Quest & Busta Rhymes – Rumble In The Jungle (1997)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Fugees Feat. A Tribe Called Quest & Busta Rhymes – Rumble In The Jungle (1997)

Fugees ft A Tribe Called Quest & Busta Rhymes – Rumble in the Jungle

Rumble in the Jungle
Rumble in The Jungle’ was een historische bokswedstrijd, het werd gehouden op 30 oktober 1974, in Kinshasa, toenmalig Zaïre. Het was het titelgevecht tussen Mohamed Ali en regerend wereldkampioen George Foreman. Het word gerekend tot het grootste sportevenement van de 20ste eeuw, mede door de meer dan 1 miljard televisiekijkers wereldwijd.

Origineel: ABBA – The Name of the Game (1977). Het was de eerste keer dat Björn & Benny toestemming gaven voor het gebruik van een nummer van Abba. Fugees hadden hiet met hun track dus een behoorlijke primeur. De tweede keer was voor Madonna’s Hung up.

In de aanloop naar het gevecht werd het ‘Zaïre 74’ muziekfestival gehouden, het was een combinatie van Afro-Amerikaanse artiesten uit Noord-Amerika en lokale Afrikaanse artiesten.
Er traden 31 artiesten op, 17 Afrikaanse en 14 van overzee, namen als James Brown, BB King, Bill Withers, Pointer Sisters, Sister Sledge en Miriam Makeba maakten hun opwachting.

When we were Kings

Uiteraard werd het alles opgenomen, zowel het gevecht, en alles er omheen, als het muziek festival. Pas in de jaren 90 kreeg regisseur Leon Gast alles rond om de documentaire ‘When We Where Kings’ uit te brengen. In 1996 verscheen ‘When We Where Kings’ met bijbehorende soundtrack met artiesten als James Brown, BB King & The Spinners. Er kwamen twee singles af, de eerste was een duet tussen Brian McNight en Diana King. Het droegde gelijknamige titel ‘When We Where Kings’, maar dat werd nergens een hit.

De andere single was ‘Rumble in the Jungle’ van The Fugees featuring A Tribe Called Quest en Busta Rhymes, uitgebracht in 1997, die deed het iets beter, maar ook niet meer dan dat.
Wat op zich best raar is daar het nummer toch goed in elkaar zit, en grote namen uit die tijd mee doen. The Fugees hadden met hun album ‘The Score’ een multi platinum album in handen met meerdere succes singles als Fu-gee-la, Killing me softly en Ready or not.
A Tribe Called Quest heeft toch ook een staat van dienst, vooral begin jaren ’90. Busta Rhymes was het jaar daarvoor doorgebroken met ‘Whoo Hah! Got You All In Check’.

Top 40-notering

Met dank aan Ben Striesenou

Geef een reactie