Bad Wolves – Zombie (2018)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Bad Wolves – Zombie (2018)
Bad Wolves – Zombie (2018)

Amerikaanse heavy metalband rond zanger Tommy Vext. Hoewel de groep pas opgericht was in 2017 staan de bandleden met een flinke zak aan ervaring op het podium

(o) The Cranberries – Zombie (1993). Opgenomen in ’93 en een grote hit wereldwijd in ’94, langzaam groeide het nummer van de Ierse groep uit tot een rockclassic. Zangeres Dolores ‘O Riordan schreef het nummer met inktzwart tekst over de IRA-aanslag in Warrington. In het thuisland bereikte het nummer “slechts” een 3e plek, matig als je het afzet tegen een #1 in landen als Australië, Frankrijk, België. In ons land was plek 2 de hoogst behaalde plek.

Op 15 januari 2018 zou zangeres ‘O Riordan ‘Zombie’ opnemen met de niet veel eerder opgerichte heavy metalgroep Bad Wolves. Erg wrang was het dan ook dat ze uitgerekend op deze dag overleed. Ze zou zijn overleden in bad na de inname van alcohol. Toch was er verder niets dat duidde op zelfmoord van de slechts 50-jarige ‘O Riordan.

Bad Wolves, onder leiding van zanger Tommy Vext, besloot de track toch op te nemen. Naast een cover die past in de stijl van de groep, kwam er ook een akoestische versie. Hieronder is de eerstgenoemde te zien, een indrukwekkende clip met een in goudkleur gespoten dame. Deze refereert natuurlijk naar een gouden ‘O Riordan uit de clip bij Zombie. Na de gitaarsolo zie je haar de datum 1-15-18 noteren in de verf op het glas.

Een andere versie van Zombie die wellicht de moeite zou kunnen zijn, is die van Miley Cyrus uit 2020.