Charles Bradley ft The Menahan Street Band – Stay away (2011)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Charles Bradley ft The Menahan Street Band – Stay away (2011)

Charles Bradley ft The Menahan Street Band – Stay away

Stay away
Charles Bradley nam deze cover op met Menahan_Street_Band. Bradley trad jarenlang op als James Brown-imitator onder de naam “Black Velvet”, voordat hij een contract kreeg en op 62-jarige leeftijd debuutalbum ‘No Time For Dreaming’ uitbracht.

(o) Nirvana – Stay Away (1991). Eén van de nummers van legendarisch album ‘Nevermind’. Om het 20-jarig bestaan van deze te vieren bedacht Spin (Amerikaans muziektijdschrift) om elk nummer te laten coveren. 13 Verschillende artiesten namen de verschillende nummers onder handen en werden in dezelfde volgorde als Nevermind op tribute-album ‘Newermind’ geplaatst. Geen grote namen op het album, wel opmerkelijke zoals The Vaselines en Meat Puppets. Deze bands waren Kurt Cobain’s eigen favorieten die Nirvana coverde, o.a. op legendarische MTV Unplugged album uit 1993. Nu coverde Meat Puppets bekendste nummer van de band uit Seattle, Smells like teen spirit.

Charles Bradley

‘Stay away’, nummer 10 op het album, was voor Bradley en Menahan_Street_Band. De 62-jarige soulzanger zong gebruikelijk heel andere teksten, dus dit was voor hem wel aanpassen. De gelovige artiest slaagde hier in, al weigerde hij “God is gay” -op het eind van de track- te zingen. Bradley was als artiest een opvallende laatbloeier en stierf in 2017 niet lang na zijn doorbraak, op 68-jarige leeftijd.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits