Coca Cola-tune (Holidays are coming) (2001)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Coca Cola-tune (Holidays are coming) (2001)
Coca Cola-tune (Holidays are coming)

Kerst bij muurteksten.nl - vol met kortingen
Holidays are coming

Verkapte reclame is niet de bedoeling van deze post. Maar de oorsprong van deze wereldberoemde reclametune is behoorlijk miskend in dit verhaal. Zie het dus als eerbetoon aan de original

(o) Melanie Thornton – Wonderful dream (Holidays are coming) (2001). Deze zangeres schreef mee aan dit nummer, dat ook (samen met b-kant ‘Memories’) haar zwanenzang zou blijken. De single bereikt in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk de top 10.

Thornton brak door met eurodance-formatie La Bouche, dat met ‘Be my lover’ zijn grootste hit scoorde in ’95. Na het verlaten van de groep in ’99 richt ze zich op solowerk, dat vooral in Duitstalige landen wordt gewaardeerd (ze blijft wel Engelstalig zingen overigens). Op 21 november 2001 slaat na een optreden in Leipzig het noodlot toe. Melanie, 2 bevriende leden van formatie Passion Fruit en 21 andere passagiers en crew-leden komen om bij een vliegramp bij Bassersdorf, vlakbij Zürich.

2 Dagen na de ramp wordt de single postuum uitgebracht en gebruikt Coca Cola Duitsland ‘Wonderful dream (Holidays are coming)’ voor haar reclamecampagne. De frisdrankgigant gebruikt het nummer daarna in meerdere landen, en blijkt een ware kerstclassic. Dit in combinatie met de grote rode truck en een winterlandschap.

Bekijk hieronder de overbekende reclamespot en daaronder het origineel!