Danny Vera – Zijn het je ogen (2020)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Danny Vera – Zijn het je ogen (2020)

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat Danny Vera – Zijn het je ogen (The New Black & White – Home Recordings)

Zijn het je ogen
Tijdens het eerste NPO Radio 2’s Eerste Online Festival nam hij het al eens op, net als bij Veronica Inside. Niet lang daarna nam Vera het nummer ook op in zijn thuisstudio’tje

Origineel: Koos Alberts – Zijn het je ogen (1988). Dit nummer stamt van album ‘Het leven gaat door’ waar ook hit Eenmaal kom jij terug op staat. Het album verscheen zo’n half jaar na Koos’ zware ongeluk waar de zanger een dwarslaesie aan overhield. Het hield hem de rest van zijn leven in een rolstoel en had nog maar één functionerende stemband over. Toch waren de liedjes voor het ongeluk reeds ingezongen, vandaar dat de teksten niets met het ongeluk hadden te maken. Alleen de albumtitel had natuurlijk een directe link met alle ellende.

Zijn het je ogen

‘Zijn het je ogen’ was één van de 17 Top 40-hits die Alberts scoorde en was met #16 verre van zijn grootste. Toch is dit wel een die in het collectieve geheugen is blijven hangen. Het nummer kreeg nog meer glans toen bleek dat de zanger een jaar na zijn dood in 2018 een belangrijk orgaandonor bleek te zijn en het hoornvlies van zijn ogen kon doneren. In 2019 was het zijn kleindochter Tessa Bouwmeester die hetzelfde lied zong voor een 100-koppige jury in All_Together_Now.

Danny Vera speelt vaak in een americanastijl, met uitvluchten naar de rockabilly, dus voor hem een bijzondere songkeuze. Toch weet hij dit levenslied goed naar zijn hand te zetten. Dit deed hij al in het najaar 2018 in programma Veronica Inside, vlak na Koos’ overlijden.

Voor dezelfde Home Recordings reeks neemt Danny niet veel later ook ‘Take my breath away’ op van Berlin.

Ook zanger Danilo Kuiters neemt een cover op die goed aanslaat bij de luisteraars van Radio NL. Hij neemt het echter niet op als swingnummer, maar als ballad.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits