Disturbed – Land of Confusion (2006)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Disturbed – Land of Confusion (2006)

Disturbed – Land of Confusion

Single van 3e album Ten Thousand Fists met opmerkelijke animatievideo (zie hieronder) gemaakt door maker van Spawn

(o) Genesis – Land of Confusion (1986). Natuurlijk is in dit geval het origineel bekender dan de cover, ware het niet dat dit een bijzondere betreft. Genesis had met deze monumentale 80’s hit een classic in handen waar maar weinigen zich aan durfden te wagen. Laat staan dat een artiest hier een eigen studioversie van zou maken. Disturbed durfde het aan en bereikte hier een toppositie mee in de The Billboard Mainstream Rock Tracks. Voor de band destijds hun eerste topnotering, waar er nog 8 (!) van zouden volgen.

Het stukje tekst “And the sound of your laughter” was door Disturbed aangepast naar “In the wake of this madness”. Verder is de Disturbed ‘Land of Confusion’ vrijwel intact gebleven, uiteraard in een stevig metaljasje en een eigen intermezzo.

Mike Rutherford van Genesis schreef de tekst, hoewel hij aanvankelijk wat behoudend was aangaande prekerige, politieke teksten. Phil Collins bezong in de tekst de twijfel over de wijsheid van wereldleiders en de angst voor nucleair geweld. Rutherford wist dat dit op deze track wel zou werken, omdat het muzikaal recht voor zijn raap klonk. Zeker voor Genesis begrippen. De wereldberoemde clip met de “Spitting_Image’poppen won echter niet de prijs voor beste videoclip van dat jaar. Deze ging naar de clip van Sledgehammer door Peter Gabriel, ironisch genoeg een oud-Genesis lid

Luister hieronder naar het origineel en de Disturbed ‘Land of Confusion’ en vergelijk, nog belangrijker, geniet..

Geef een reactie