Fontaines D.C. – Wouldn’t it be nice (2020)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Fontaines D.C. – Wouldn’t it be nice (2020)

Fontaines D.C. – Wouldn’t it be nice

Muurteksten - niet alleen muurteksten
Wouldn't it be nice
Streamingdienst Deezer stelde een compilatie samen met covers van iconische nummers door verscheidene artiesten onder de titel ‘InVersions‘. De Ierse postpunk formatie Fontaines D.C. waagde zich aan Wouldn’t it be nice, wat een behoorlijke uitdaging was.

Origineel: Beach Boys – Wouldn’t it be nice (1966). Afkomstig van het legendarische album ‘Pet Sounds’, dat ook classics God_Only_Knows en ‘Sloop John B.’ bevat. Het nummer verhaalt over een jong koppel dat verliefd mijmert over de toekomst. Goed te horen is dat er begeleiding is van accordeons, zoals deze ook op ‘California girls’ zijn te horen. Er wordt over Wouldn’t it be Nice nog wel eens gesproken van een “pocket symphony”. Hier zijn meerdere delen die afzonderlijk klinken maar wel trouw blijven aan het hoofdthema. Het lijkt voor de luisteraar net alsof er een ander nummer is te horen, dat vaak als “finale” klinkt. Zo zijn ‘Good vibrations’ en ‘Band on the run’ (McCartney) nog betere voorbeelden. Het begrip “pocket” slaat op de korte duur (tja popsongs) ten opzichte van symfonieën uit de klassieke muziek.

Wouldn't it be Nice origineel

Deze Beach Boys song is in ons land geen hit geweest, want fungeerde als b-kant van God only knows. Dat was in de meeste landen het geval. In de VS was het echter andersom en gold God only knows als b-kant.

Hoewel Fontaines DC en Beach Boys muzikaal ver uit elkaar liggen, zegt niets over het ontzag van de Dubliners: “Covering a Beach Boys song has always been a scary thing considering the genius arrangements, their playing, their harmonies, everything about it.” Maar toch hebben de heren van Fontaines DC de lieflijke tekst een wat donkere muzikale omlijsting gegeven. Iets wat in de richting gaat van Jesus and the Mary Chain, maar niet te koste gaat van de fantasie.

Na 60 jaar zijn the Beach Boys nog niet definitief ontbonden. Bandlid van het eerste uur Al Jardine verklaarde dat er wellicht nog een aantal optredens komen in 2021. Maar het waarheidsgehalte is met Coronaperikelen en de mindere gezondheid van opper-Beach Boy Brian Wilson nog erg onzeker.

https://Luister hier naar de versie van Fontaines D.C.

En het origineel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits