Frank Lammers – Frank de Boer (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Frank Lammers – Frank de Boer (2021)

Ode Ferry-acteur aan Oranje bondscoach

Frank Lammers Frank de Boer cover origineel
De acteur uit Mierlo, vooral bekend uit de misdaadserie “Undercover” en de daaropvolgende film “Ferry”, nam meerdere EK-nummers op. Dit is een ode aan bondscoach Frank de Boer, met wie hij al een teaser opnam voor laatstgenoemde film. Op de vraag of de bondscoach had gereageerd, was het antwoord van Lammers: ,,Nee zeg. Ik zou het vervelend vinden als hij me nu een bericht zou sturen. Hij heeft wel betere dingen te doen!” Lammers heeft veel meer noten op zijn zang dan acteren alleen, zo regisseerde hij in 2010 een theatervoorstelling Rowwen Heze. Zijn ode aan naamgenoot Frank de Boer is gebaseerd op:

Origineel: Robert Charlebois – Je veux L’Amour (1979). Dit is echt het origineel van Frank Lammers’ nummer ‘Frank de Boer’. Deze Canadese zanger nam het dus op als eerste en niet de Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud! Charlebois was net als Lammers een veelkunner en stond te boek als zanger, acteur en componist. Zo speelde hij als acteur nog in spaghetti western A Genius, Two Partners and a Dupe (1975). Hij manifesteerde zich -aanvankelijk in de omgeving van Quebec- in Canada en daarbuiten met Franstalige rock ’n roll. In feite was hij een protestzanger die tegen de Katholieke kerk aan schopte, maar ook tegen economische repressies tegen Franstalige Canadezen. Hij zat ook bij de Festival Express, om maar aan te geven dat het geen kleine jongen was..

origineel Je veux de l'amour

 Op zoek naar liefde

Je veux de L’Amour gaat over een eenzame, niet gewaardeerde, zuipende artiest. Zijn hond wacht de hele nacht in de auto, hij loopt regelmatig blauwtjes als hij vrouwen wil versieren en zijn vrienden vinden nooit de weg naar zijn optredens. Hij vraagt maar om 1 ding en dat is de liefde! Lees hier meer. Raymond bereikt in eigen land nummer 14, in ons land blijft deze steken op plek 18, zijn grootste hit volgde 10 jaar later. Frank Lammers die het nummer interpoleert tot Frank de Boer, schopt het vlak na het uitkomen tot #1 in de i-Phone Top 50.. Luister hieronder naar de verschillende versies en vergelijk:

En het origineel:

Geef een reactie