Frans Bauer – Leugentje om bestwil (2019)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Frans Bauer – Leugentje om bestwil (2019)

Frans Bauer – Leugentje om bestwil

Leugentje om bestwil
Leugentje om bestwil is geschreven door Jeffrey Weber, niet van de barbeques, maar zoon van Marianne. Bauer en Laurens van Wessel tekenden samen voor de produktie

(o) Kinderen voor Kinderen – Meidengroep (1983). Dit was na ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’ en ‘Op een onbewoond eiland’ de 3e hit voor het kinderkoor, dat in 1979 was opgericht. Het doel zou aanvankelijk zijn om kinderen van de hoogste klassen van basisscholen liedjes te laten aandragen. Hier kwamen al snel beroemde liedjesschrijvers bij, maar de uitvoering  gebeurt altijd door kids zelf. Elk jaar verschijnt er een nieuw album, iets dat elk jaar wordt waargemaakt.

Frans Bauer is de laatste die overeenkomsten ontkent, maar verklaarde wel: „Het kan nou eenmaal gebeuren. Er zijn genoeg voorbeelden van tekstschrijvers die dat ook is overkomen. Dat doe je niet bewust.”

Hij heft alvast wel een compromis gesloten met de tekstschrijver van Meidengroep, Hans van hemert. „Er is nog geen commissie geweest die heeft bekeken of het echt plagiaat is. Dat is ook een heel grijs gebied.”

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven