Gordon, Nina – Straight outta Compton (2005)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Gordon, Nina – Straight outta Compton (2005)
Nina Gordon – Straight outta Compton
Nina Gordon Straight outta compton
Nina Gordon is de frontvrouw van formatie Veruca Salt, dat in 1994 nog een hitje scoorde met ‘Seether’. Deze zeer opvallende cover speelde ze al eens live en nam het daarnaast op in de studio met haar man en producer Jeff Russo Beluister cover helemaal onder

(o) N.W.A. – Straight outta Compton (1988). Deze track komt van het beruchte -maar ook geprezen- gelijknamige debuutalbum van N.W.A. In 2015 kwam het nummer zelfs voor het eerst in the Billboard 100, dankzij de release van de gelijknamige -autobiografische- film. Het album geldt als blauwdruk van de gangsta rap.

De versie van Nina Gordon is zeer opvallend door de zeer kalme akoestische benadering van het nummer. Discutabel vinden sommigen, onder meer vanwege het gebruik van het n-woord door een blanke vrouw. Anderen zien het als een gimmick, niet meer dan komisch bedoeld.

Het origineel ontleende destijds samples aan ‘Get me back on time, engine no. 9’ van Wilson Pickett, ‘Burn rubber on me’ van The Gap Band (remgeluid) en bekende drumsample van ‘Amen, brother’ door Winstons.