Guns n’ Roses – ABSUЯD (Absurd) (2021)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Guns n’ Roses – ABSUЯD (Absurd) (2021)

Nieuwe track Guns n’ Roses is bewerking nooit uitgebracht nummer

Absurd nieuwe track guns n roses
Guns n’ Roses heeft als deel van hun “Not in this Lifetime”-tour voor het eerst een nieuw nummer gespeeld. En nu is er dus ook een sudioversie van, een keiharde track die zelfs doen denken aan The Prodigy. De stem van Axl doet meer denken aan Zack de la Rocha dan aan zijn vertrouwde stem. Absurd is de eerste nieuwe track sinds album ‘Chinese Democracy’ (2008) (lees verderop over de link met dit album). Het is dus ook sinds de hereniging van Axl, Slash en Duff in 2016 het eerste nieuwe materiaal. In 1994 was ‘Sympathy for the devil’ de laatst uitgebrachte song van de kern van Guns n’ Roses, hoog tijd voor nieuw werk dus!

Origineel: Guns n’ Roses – Silkworms (2006). Het nummer werd voor het eerst live gespeeld tijdens een nieuwjaarsshow in Las Vegas (2001). Het zou volgens insiders/die-hard fans slechts een keer of vier live zijn gespeeld en was één van de leftouts van ‘Chinese Democracy’. Schrijvers van Silkworms waren keyboardspelers Dizzy Reed en Chris Pitman en omschreven het zelf als volgt: “Silkworms is an incredible track that sounded like Guns n’ Roses 10 or 15 years in the future. It was so far removed from our other songs that we had to put it in this other place. It’s an exciting track because it morphs into this crazy sound. But was so much in the other direction that we had to let time catch up with it.” En dan is nu (anno 2021) dus gebeurd met Absurd.

Nieuwe versie oude track, maar zonder concessies

Axl Rose verklaarde al tijdens de live show van begin augustus. ” Some of you might have heard this under another name, but this is really kind of Absurd to try this!” Hij vervolgde “See, I never run out of love songs, so you heard it first, a new Guns ’n Roses-song!”. Nu had Silkworms nog ambient-stukken die nog deden denken aan Sigur Rós of Boards of Canada. Het electronische/industrial ritme in combinatie met venijnige punkachtige gitaren blijft wel degelijk intact. De tekst is vernieuwd op de tekst “Listen motherfuckers to this song that should be” na. Dit is in beide tracks meerdere maken te horen.  Het doet wat denken aan Nine Inch Nails en The Prodigy en Rose’s stem lijkt een mengeling van John Lydon’s en die van Zack de la Rocha.

Absurd new version silkworms
GnR 2010, vlnr. Bumblefoot, Frank Ferrer, Richard Fortus, Tommy Stinson, Dj Ashba, John Varvatos, Axl Rose, Chris Pitman

Slash had al eerder dit jaar toegegeven dat er werd gewerkt aan nieuw materiaal met Axl, Duff en hemzelf. Dizzy Reed is ook nog steeds aan boord van de groep en is op Axl na nu de langstzittende. Hij stond dus ook aan de wieg van Absurd. Chris Pitman was echter al ontslagen in 2016, nadat hij zich negatief uitliet over GnR in een dronken bui. Hij noemde de tour destijds een “Money Grab” en “Nostalgia Tour”, werd uit de banmd gegooid en vervangen door Melissa Reese. Luister hieronder naar de beide versies en vergelijk!

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven