Limp Bizkit – Faith (1997)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Limp Bizkit – Faith (1997)
Limp Bizkit – Faith

KEYMUSIC.NL

Deze Nu-metalband rond Fred Durst tourde met Korn mee tijdens de “Family Values”-tour en viel wel op met deze single. Toch volgde de echte doorbraak 2 jaar later met singles als ‘Nookie- en ‘Break stuff

(o) George Michael – Faith (1987). Van het gelijknamige debuutalbum van deze te vroeg overleden Britse zanger. De verwachtingen van de single waren hoog, een jaar nadat George de groep Wham! had ontbonden en het solopad koos. Het was de tweede van 6(!) nummer 1-hits op rij, de eerste was ‘I want your sex’.

De song opent met een stukje orgel, gespeeld door Chris Cameron, die een stukje van Wham!-track ‘Freedom’ speelt. De Bo Diddley-achtige gitaarriff met catchy zang sloeg wereldwijd  erg aan en maakte van de zanger definitief een wereldster. Aan het rijtje Michael Jackson, Madonna en Prince kon nu ook de Britse George Michael worden toegevoegd.

Limp Bizkit speelde vaker mainstream popnummers op hun eigen aggressieve manier, wel met een knipoog. Dit was een cover om vooral de aandacht op zich te vestigen. Die aandacht genereerde de groep vooral door het fitaarspel en bizarre outfits van gitarist Wes Borland. Hij verklaarde dat George Michael de cover haatte, maar een echte bronvermelding ontbreekt echter. Opvallend is ook de kleine tekstverandering die zanger Fred Durst toepaste. Faith origineel bevat een passage “No one has got a body like you”. Durst zong “No one has got a body like me”. Ach beerje grootspraak met een knipoog, niks mis mee toch!?