Mark Ronson ft. Alex Greenwald – Just (2006)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Mark Ronson ft. Alex Greenwald – Just (2006)

Mark Ronson ft. Alex Greenwald – Just

Deze cover door de Britse producer werd aanvankelijk opgenomen voor een Radiohead-tribute album,. Ronson kreeg hierdoor het idee om een volledig album met covers op te nemen., wat resulteerde in album ‘Version’ waarop ook wereldhit Valerie

(o) Radiohead – Just (1995). Dit was voor de Britse groep toch wel de laatste echte rocksingle, want Radiohead ging meer de experimentele kant op. Vanaf veelgeprezen album ‘OK Computer’ (1997) waren nummers als ‘Just’ toch echt ondenkbaar geworden. Het nummer van album ‘The Bends’ geschreven door frontman Thom Yorke, gaat over een narcistische vriend van hem. Die lijkt hij ook toe te spreken in de zeer opmerkelijke videoclip, die hieronder is te zien.

Mark Ronson werd benaderd een track op te nemen voor Exit Music: Songs with Radio Heads, een tributealbum voor Radiohead. Voor de liefhebber, er staan ook covers op van o.a. Sia (toen nog als Sia Furler). Deze cover smaakte naar meer en besloot Mark hier een compleet album van op te nemen, dit werd Version, zijn 2e album. Al mag Mark Ronson Just als zijn doorbraak noemen, met een andere cover werd de DJ/producer echt wereldberoemd, Valerie. Maar het gaat hier over Just, waar Ronson echt een swingnummer van maakte met funky gitaar en trompet. Zanger is Alex Greenwald, van Californische groep Phantom Planet.

“I was adding percussion and guitar to the track, but the guitars were too heavy. They were overpowering the slinkiness of the beat, so I struck on the idea of replacing the guitars with horns. That gave me the blueprint for an album”, zei hij erover. Zelf zegt hij ooit gitarist Ed O’Brien in een dronken bui te hebben aangesproken. Toen hij over zijn eigen Mark Ronson Just-versie begon, antwoordde O’Brien:

“Oh, you’re that DJ bloke who turned our song into a party song.”

Hieronder zowel de clip van de cover als het origineel, ook deze lijkt “gecoverd”.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits