Miley Cyrus – Nothing else matters (2021)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Miley Cyrus – Nothing else matters (2021)

Cyrus één van de vele artiesten op Metallica-tribute album

Nothing else matters Miley Cyrus

Nothing else mattersMiley Cyrus waagt zich aan een absolute tijdloze klassieker, met hulp van Elton John, Metallica-bassist Robert Trujilo. Maar ook Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith, cellist Yo-yo Ma en (Andrew) Watt doen een duit in het zakje. Maar wat is de aanleiding voor deze cover van dit ongewoon samengestelde clubje artiesten?

Origineel: Metallica – Nothing else matters (1991). Zie ook deze versie. Deze powerballad van misschien wel de grootste metalband ooit verscheen als 3e single van 5e album ‘Metallica’. Men duidt deze plaat vaak aan als ‘The Black Album’, waarover later meer.. Hoewel Nothing else matters aanvankelijk niet meer dan een probeersel was tijdens het touren in 1990, zag drummer Ulrich kansen. James Hetfield schreef het om het weg zijn van huis tijdens touren van zich af te schrijven. Plannen om het ook op te nemen voor een nieuw album waren er niet, voordat Ulrich zich ermee ging bemoeien. Spijt zullen de heren er niet van hebben gehad, want het nummer werd naast een top 10-hit in vele landen (#5 in NL en België, #6 in de UK en #1 in Denemarken) een ware rockclassic. Dat wordt jaarlijks wel duidelijk in Top 2000, waar het altijd wel bovenin meedraait.

Nothing else matters origineel

Grote hommage aan 30-jarig Black-album

Er komt een bijzondere uitgave van hitalbum The Black Album aan, met daarop covers van 53 artiesten. Het album viert zijn 30e verjaardag en dat wordt dus groots aangepakt. Naast een geremasterde versie van de originele plaat, komt er een plaat met bijdragen uit landen over de hele wereld. “Van de VS tot Nigeria, hebben we nummers opgenomen met singer-songwriters, country-artiesten, elektronische, en hiphopartiesten naast punkrockers, indielievelingen en iconen van rock-, metal- en wereldmuziek met wie we ooit het podium hebben gedeeld. Sommigen waren nog niet eens geboren waren toen het originele album werd uitgebracht”, schrijft de band.

Nothing else matters Miley Cyrus
Miley en Lars Ulrich

De gehele opbrengst gaat naar het goede doel en wordt verdeeld over Metallica’s All Within My Hands Foundation en goede doelen die gekozen zijn door de 53 artiesten. ,,Naast het inzamelen van geld voor het goede doel, willen we laten zien dat Metallica’s muziek genres, afstanden en culturen overstijgt”, aldus de band. Muzieknamen als Weezer, Volbeat, St. Vincent, Biffy Clyro, Juanes, Royal Blood, Dave Gahan en Imelda May doen mee.

Zoals eerder gemeld, neemt ook Miley Cyrus dus een cover op, wat verre van vanzelfsprekend lijkt. Toch waagt deze dame zich vaker in het rockgenre, was er ook tijdens het Chris Cornell Memorial bij. En Nothing else matters zong Miley Cyrus nog in 2019 live op Glastonbury. Dus zo onlogisch is de keuze voor de zangeres, die ooit begon als Disney-sterretje Hannah Montana, niet. Deze mevrouw kan heel wat genres aan en daar is het rockgenre zeker één van. Nu is wat hulp van grootmachten als Trujilo, Elton John en Chad Smith meer dan meegenomen..

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven