Nell Smith ft. The Flaming Lips – Girl in Amber (2021)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Nell Smith ft. The Flaming Lips – Girl in Amber (2021)

Bijzondere samenwerking Flaming Lips met 13-jarige fan op cover Girl in Amber

cover girl in Amber
Het gebeurt niet vaak dat fans een nummer kunnen opnemen met hun held(en), maar nachtegaaltje Nell Smith overkwam het. Als groots fan had ze al meerdere concerten bezocht met haar vader, voordat ze in contact kwam met Wayne Coyne. Deze frontman van Flaming Lips hield contact met haar via de vader en kwamen ze op het idee een coveralbum op te nemen. Vanwege de pandemie hebben de twee partijen van afstand een volledig album opgenomen, waar cover Girl in Amber deel van uitmaakt

Origineel: Nick Cave – Girl in Amber (2016). Deze song van album ‘Skeleton Tree’ is wel een heel persoonlijke voor Cave. Hij was er aan begonnen voor de dood van zijn zoon Arthur, maar paste de tekst aan na diens dood . “The girl” in kwestie betreft Nick’s vrouw Susie en haar verdriet van het moment van het telefoontje tot haar ineenstorting. In zijn eerste live-uitvoeringen zingt hij ook richting zijn vrouw, die opgesloten zit in een barnsteen van verdriet. Al past dit onderwerp prima in zijn reportoite met zwaarmoedige teksten, dit is toch misschien wel zijn persoonlijkste tekst.

De ontmoeting tussen de slechts 13-jarige fan en Coyne leidde niet zomaar tot een compleet Cave-coveralbum. Maar Coyne hoorde wel dat Smith veel in haar mars heeft en bijzonder volwassen klinkt voor een 13-jarige. Hij kwam met het idee voor een compleet coveralbum, terwijl ze nog nooit van hem had gehoord. Toch kwamen ze er snel uit en werden samen de songs uitgekozen, waaronder dus cover Girl in Amber. The Flaming Lips zijn wel vaker bijzondere samenwerkingen aangegaan, zoals met Ke$ha, Miley Cyrus, Chemical Brothers en Henry Rollins. Over deze bijzondere samenwerking met Nell Smith zegt de frontman het volgende:

“It is always great to meet excited, young creative people. With Nell we could see she is on a journey and thought it would be fun to join her for a while and see if we could get things going.

“It was a great way to connect with her and help harness her cool attitude to making music.”

girl in Amber flaming Lips Nell Smith
Smith (l) en Coyne

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven