Rammstein – Stripped (1998)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Rammstein – Stripped (1998)

Rammstein – Stripped

Rammstein bracht de cover als single uit in 1998 en belandde op #14 van de Duitse chart. Het nummer verscheen als 12e track op een speciale editie van 2e album ‘Sehnsucht’ (1997).

(o) Depeche Mode – Stripped (1986). Martin Gore schreef het nummer over de adoratie voor het menselijke lichaam, en bouwde hier een bombastisch instrumentaal onder. De 1e single van 5e studioalbum ‘Black Celebration’ start met een opname van zanger Dave Gahan’s Porsche. Daarnaast zijn er in het outro fragmenten van vuurwerk toegevoegd. Het resultaat is niet alleen bevredigend voor de leden van Depeche Mode, het nummer blijkt ook een live-favoriet van de fans.

Rammstein was destijds gevraagd om een bijdrage te leveren voor Depeche Mode tribute album For the Masses. Al snel werd duidelijk dat de groep dit nummer wilde gaan doen, maar er kwam wel een kleine aanpassing. “Let me see you stripped down to the bone” werd een hindernis voor zanger Till Lindemann, omdat hij “down to the bone” niet goed zijn strot uit kreeg. Zodoende bleef “Let me see you stripped” over. Toch bleek zanger Dave Gahan wel gecharmeerd van de versie van de Duitse groep. Dat was bij coverpogingen van andere formaties wel anders. Toch is niet bekend wat hij van de Gregoriaanse versie van Stripped uit 2010 vond (luister hieronder).

En natuurlijk het origineel..