Ryan Adams – Wonderwall (2003)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Ryan Adams – Wonderwall (2003)
Ryan Adams – Wonderwall
Ryan adams wonderwall
Deze Amerikaanse songsmid, niet verwarren met Canadese rauwstrot Bryan, voerde het nummer al live op vanaf ’01. Een studioversie met een benauwend sfeertje volgde in 2003 en verscheen later op EP ‘Love is hell pt. 2

(o) Oasis – Wonderwall (1995). De door Noel Gallagher geschreven ballad is het meest gestreamde nummer van vóór 2000 op Spotify volgens deze site. De 3e single van succesalbum ‘What’s the story (Morning glory)’ bereikte zelfs in de UK niet de hoogste plek (2). Dat lukte wel in landen als Canada en Australië. In ons land kwam het niet verder dan een 9e plaats, al doet dat gelukkig niets af aan de huidige status van deze classic.

De titel refereert waarschijnlijk aan ‘Wonderwall Music’ van George Harrison. Maar het kan ook zijn dat een interview met John Lennon waarin hij “wonderwall” in plaats van “wonderful” zegt de band inspireerde.

Noel gaf later al aan dat hij het arrangement had aangepast naar de versie van Ryan Adams. Adams versie viel ook in de smaak bij Amerikaanse filmproducenten, getuige het verschijnen in series “The O.C.” en “Smallville”.  Dat zal in ieder geval niet gezegd worden van de easy listening-versie van The Mike Flowers Pops. Al haalt deze hier slechts de Tipparade, in de UK wordt een 2e positie gehaald. Andere coverversies komen van onder meer Paul Anka (2005) en Anastacia (2012).